Εύη Τσέκου: Ωρες σιωπής στο κελί 23
Μελετώντας λέξη προς λέξη τη δικογραφία και έχοντας ελάχιστες επαφές με τις δύο συγκρατούμενές της, η Εύη Τσέκου προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Από το μεσημέρι της Πέμπτης, που έκλεισαν πίσω της οι βαριές πύλες της γυναικείας πτέρυγας του Κορυδαλλού, η 35χρονη δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι πλέον τα πράγματα έχουν «σφίξει» πολύ γι’ αυτήν. «Είναι εμφανώς σοκαρισμένη και όσο περνάνε οι μέρες αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Μην
Μελετώντας λέξη προς λέξη τη δικογραφία και έχοντας ελάχιστες επαφές με τις δύο συγκρατούμενές της, η Εύη Τσέκου προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Από το μεσημέρι της Πέμπτης, που έκλεισαν πίσω της οι βαριές πύλες της γυναικείας πτέρυγας του Κορυδαλλού, η 35χρονη δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι πλέον τα πράγματα έχουν «σφίξει» πολύ γι’ αυτήν. «Είναι εμφανώς σοκαρισμένη και όσο περνάνε οι μέρες αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Μην ξεχνάτε, ότι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πήγε με τον δικηγόρο της στην Αστυνομία ως μάρτυρας και κατέληξε στη φυλακή», λέει με νόημα στο «ΘΕΜΑ on-line» πρόσωπο του περιβάλλοντός της και προσθέτει: «Η ανάγνωση της ογκώδους δικογραφίας, ακόμη και αυτές τις γιορτινές μέρες τη βοηθάει να βρει σιγά-σιγά τον εαυτό της».
Δραματικές ώρες στο κελί 23
Oταν την Πέμπτη, λίγο μετά τη μία, η Εύη Τσέκου οδηγήθηκε από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής στην α΄ πτέρυγα και συγκεκριμένα στο κελί με τον αριθμό 23, ήρθε αντιμέτωπη με μια εικόνα που ποτέ δεν είχε φανταστεί, που δεν υπήρχε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της... Το γεγονός ότι ήταν αναγκασμένη να συμβιώσει μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, με δύο ακόμη Ελληνίδες κρατούμενες για συμμετοχή σε υποθέσεις ναρκωτικών την έκανε να νιώθει άβολα και φρικτά. Οι τρεις γυναίκες αντάλλαξαν μόνο τυπικές κουβέντες και στη συνέχεια η 35χρονη μαζεύτηκε σε μια γωνιά και κλείστηκε στον εαυτό της. Στον δικό της κόσμο αναζητώντας τη λύση που θα την έβγαζε από το αδιέξοδο. Αλλά μάταια. Αβαφη με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και εμφανέστατα τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την παραμονή στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τις μεταγωγές στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έπινε μόνο νερό, ενώ από το φαγητό των φυλακών δεν άγγιξε σχεδόν τίποτα. Το μόνο που έδειχνε να τη νοιάζει ήταν η επόμενη ημέρα. Το πρωινό επισκεπτήριο που θα την έφερνε έστω και για λίγα λεπτά κοντά με τη μητέρα της Κική και τη μικρότερη αδελφή της Αγγελική. «Οι ημέρες του επισκεπτηρίου είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η τελευταία μέρα της εβδομάδας όμως είναι αυτή που περιμένουν όλες οι κρατούμενες καθώς, εκτός από την πρωινή επίσκεψη που είναι από τις 8 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. υπάρχει και η απογευματινή από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.», αναφέρει «πηγή» των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και αναφερόμενη στο πρώτο επισκεπτήριο της Τσέκου συμπληρώνει: «Της έφεραν κάποια ρούχα και βιβλία ενώ το απόγευμα την επισκέφτηκε και ο δικηγόρος της κ. Κώστας Χρυσικόπουλος με τον οποίο συζητούσαν χαμηλόφωνα για την υπόθεση». Η 35χρονη ζήτησε από τον δικηγόρο της αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση και κυρίως για το περιεχόμενο των καταθέσεων που την «έκαψαν» και την έστειλαν, έστω και προσωρινά, στη φυλακή. Παράλληλα με αίτημα της προς τη διεύθυνση των Φυλακών ζήτησε -εκτός από την κοινόχρηστη τηλεόραση που υπάρχει μέσα στο κελί- να έχει και δική της προκειμένου να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης που την αφορούν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr