Κάποτε είχε ορκιστεί να υπερασπίζεται το νόμο, που μεταξύ άλλων προβλέπει την προστασία των ζώων.Τώρα που έχει πλέον βγει στη σύνταξη, ο πρώην αστυνομικός έχει βαλθεί να τα εξοντώσει και μάλιστα συνελήφθη για τρίτη φορά!
Ο άλλοτε ένστολος κακοποίησε βάναυσα μια ανυπεράσπιστη γάτα, το μεσημέρι της Παρασκευής στον οικισμό Απαλό της Αλεξανδρούπολης. Φαίνεται, μάλιστα, πως είχε σκοπό να σκοτώσει το άτυχο ζώο, όπως κατέθεσε ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος τον εμπόδισε να ολοκληρώσει την αποτρόπαια προσπάθειά του και ειδοποίησε αστυνομικούς.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και του επιβλήθηκε το βαρύ διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε βάρος του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε δίωξη για κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Όπως αποδείχθηκε, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που βασάνιζε ανυπεράσπιστα ζώα καθώς, σύμφωνα με το. e-evros.gr, έχει συλληφθεί άλλες δυο φορές για τον ίδιο λόγο!
Στις μέρες μας θα συναντήσει κανείς συχνά συζητήσεις γύρω από το ζήτημα της υπογονιμότητας και των υπηρεσιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα σύγχρονο πρόβλημα - που όλο και περισσότεροι μιλούν ανοιχτά για αυτό - με μια ευτυχώς, σύγχρονη λύση, αυτήν της εξωσωματικής. Το καμπανάκι από το “βιολογικό ρολόι” που συνοδεύεται με άγχος, αναστάτωση και ανησυχία, μετατρέπεται με τη βοήθεια της εξωσωματικής σε ευκαιρία, και απτή πραγματικότητα ως προς τον οικογενειακό προγραμματισμό, τη διατήρηση της γονιμότητας και τελικά το όνειρο της τεκνοποίησης.
To Agrikies Country Retreat στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας απέσπασε Χρυσή Διάκριση στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Waste Horeca που υποστηρίζεται από το The Coca-Cola Foundation. Μια διάκριση στην οποία η ιδιοκτήτρια, Μαρίνα Τεριζάκη, αφοσιώθηκε με όλες τις δυνάμεις της.
Όλες οι δωρεές θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες νομικής και ψυχοκοινωνικής βοήθειας του Κέντρου Διοτίμα, συμβάλλοντας στην εξάλειψη της έμφυλης βίας και την υποστήριξη των θυμάτων