Ο δημιουργός της viral φωτογραφίας του ιππόκαμπου με τη μάσκα εξηγεί πώς έγινε το εντυπωσιακό «κλικ»

Ο δημιουργός της viral φωτογραφίας του ιππόκαμπου με τη μάσκα εξηγεί πώς έγινε το εντυπωσιακό «κλικ»

Κάτω από ποιες συνθήκες  απαθανατίστηκε η συγκλονιστική λήψη - «Η φωτογραφία μου, ήταν υποψήφια για βραβείο, αναδείχτηκε και επιλέχθηκε στις φιναλίστ, ανάμεσα από 3.500 φωτογραφίες», σημειώνει ο Νικόλαος Σαμαράς

Ο δημιουργός της viral φωτογραφίας του ιππόκαμπου με τη μάσκα εξηγεί πώς έγινε το εντυπωσιακό «κλικ»
Υποψήφια για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photograpy Awards 2021, η φωτογραφία του ιππόκαμπου που πιάστηκε σε μια μάσκα, μάγεψε όχι μόνο τους επαγγελματίες του χώρου, τους κορυφαίους της κατηγορίας της σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου που αφήνουν σχόλια θαυμασμού στις πλατφόρμες των social media και την αναδημοσιεύουν συνεχώς. Πού τραβήχτηκε, πότε και πώς αναγνωρίστηκε από τον χώρο της φωτογραφίας της άγριας φύσης, εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο φωτογράφος της λήψης, Νικόλαος Σαμαράς.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2020, στο Στρατώνι Χαλκιδικής την περίοδο, που είχε χαλαρώσει ο κόσμος μετά τα περιοριστικά μέτρα, και είχε αρχίσει να κυκλοφορεί σε παραλίες και βουνά. «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διασπορά μασκών. Μια βόλτα έξω αρκεί για να δούμε όλοι μας πόσες πεταμένες μάσκες υπάρχουν παντού. Φυσικό και επόμενο είναι κάποιες από αυτές να καταλήξουν στον βυθό της θάλασσας», είπε ο κ. Σαμαράς. Στην συγκεκριμένη περιοχή, στο Στρατώνι, πηγαίνει εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία 2 πιο εντατικά, λόγω του ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. «Αφιέρωσα τον χρόνο μου εκεί. Πρέπει να έχω πάνω από 60 καταδύσεις σε εκείνο το σημείο. Οι ιππόκαμποι έχουν μια συνήθεια, να πιάνονται από διάφορα πράγματα με την ουρά τους. Στο Στρατώνι ειδικά, επειδή δεν υπάρχουν φυσικά σημεία για να πιαστούν, πιάνονται απ’ ό,τι βρουν. Αυτός ο έρμος πιάστηκε από μια μάσκα».

«Η φωτογραφία μου, ήταν υποψήφια για βραβείο, αναδείχτηκε και επιλέχθηκε στις φιναλίστ, ανάμεσα από 3.500 φωτογραφίες. Το πάνελ του θεσμού Ocean Photograpy Awards αποτελείται από ένα φανταστικό team, από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους σε αυτόν τον χώρο, στην φωτογράφιση άγριας φύσης. Το κοινό του επαγγέλματος μου είναι μικρό, είναι για αυτούς που αγαπούν την άγρια φύση, τα ντοκιμαντέρ, αλλά η υποβρύχια φωτογραφία έχει μια μεγαλύτερη γκάμα κοινού. Δεν ξέρω αν θυμάστε την φωτογραφία του Αντώνη Τσαπατάκη με το αμαξίδιο μέσα στην πισίνα, που άγγιξε το κοινό από μια άλλη μεριά, είναι και αυτή δική μου».

Είναι μοναχικό το επάγγελμα του Νικόλαου Σαμαρά; «Δεν είναι όλες οι καταδύσεις μοναχικές. Καταρχάς είναι υποχρεωτικό όταν κάνεις μια κατάδυση να έχεις ζευγάρι και μπορεί αυτός που είναι μαζί μου να δείξει κάτι να το φωτογραφίσω, οπότε είμαστε ένα παρεάκι, υπάρχει ένα ωραίο κλίμα».

Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική Αεροπορία: Παρατείνεται ως τις 24 Σεπτεμβρίου η notam για τις πτήσεις εξωτερικού

EUMED 9: Κρίσιμη σύνοδος με τον Μακρόν στην Αθήνα, μετά τη «βόμβα» της AUKUS

The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς μοιράζει καυτά φιλιά και μοιάζει σαν σταρ του σινεμά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης