Γκόρντον Ράμσεϊ: Έφτιαξε τυλιχτά σουβλάκια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

«Πάψε να λες κεμπάπ το σουβλάκι!», είπε ο διάσημος σεφ απευθυνόμενος στον Τζίνο ντ′ Ακάμπο με τους δυο σεφ να ξεσπούν στα γέλια

Μετά τη Σαντορίνη, για τις ανάγκες της εκπομπής του, ο Γκόρντον Ράμσεϊ είχε επισκεφθεί ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και πήρε μία γεύση από το πως φτιάχνεται το τυλιχτό σουβλάκι. Μαζί του ήταν και ο διάσημος Ιταλός σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και ο Γάλλος μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ. Οι τρεις τους μίλησαν με τους ιδιοκτήτες και φυσικά πήραν θέση πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σουβλατζίδικο υπήρξε και ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο όταν ο Έλληνας συνάδελφός τους άκουσε τον Ντ' Ακάμπο να λέει το σουβλάκι... κεμπάπ. Τότε σε έξαλλη κατάσταση του είπε «Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι».


Λίγο μετά όταν άκουσε τον χαρακτηρισμό «pizza boy» τότε προσκάλεσε την ελληνική ομάδα σε μία μονομαχία για το καλύτερο σουβλάκι.  Η μονομαχία ξεκίνησε με τον Ράμσεϊ και τον Ντ' Ακάμπο να είναι η μία ομάδα ενώ την άλλη αποτελούσαν οι δύο Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας ο Ράμσεϊ διόρθωσε και πάλι τον Τζίνο επειδή εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη λέξη κεμπάπ. «Πάψε να το λες κεμπάμπ» του είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ για να του απαντήσει ο Τζίνο ντ′ Ακάμπο, «Με αποκάλεσε pizza boy».

Το σουβλάκι που ετοίμασαν ήταν διαφορετικό από το ελληνικό. Για υλικά χρησιμοποίησαν χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.


Ειδήσεις σήμερα:

Όπλα, τρόμος και ναρκωτικά: Ανώτερος Βορειοκορεάτης αξιωματικός που αυτομόλησε «λύνει» τη σιωπή του

Αιγαίο: Μετά τις Belharra και την αμυντική συνδρομή από Γαλλία, έρχεται και το αμερικανικό «ιππικό»


Παγκόσμια ενεργειακή κρίση μετά από 48 χρόνια: Στο έλεος του Πούτιν η Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr