ΣτΕ: Συνταγματική η μη αναδρομικότητα σε υπουργικές αποφάσεις για διορισμό εκπαιδευτικών

ΣτΕ: Συνταγματική η μη αναδρομικότητα σε υπουργικές αποφάσεις για διορισμό εκπαιδευτικών

Η υπόθεση αφορά μη διορισμούς εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και από τον πίνακα εκπαιδευτικών με τριαντάμηνη και με εικοσιτετράμηνη προϋπηρεσία σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2009-2010 έως και 2013-201

ste54
Συνταγματική και σύμφωνη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η μη πρόσδοση αναδρομικότητας στις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες διορίστηκαν εκπαιδευτικοί δυνάμει του άρθρου 73 του νόμου 4589/2019, σύμφωνα την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υπόθεση αφορά μη διορισμούς εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και από τον πίνακα εκπαιδευτικών με τριαντάμηνη και με εικοσιτετράμηνη προϋπηρεσία σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2009-2010 έως και 2013-2014.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Σταυρούλα Κτιστάκη), με την υπ΄ αριθμ. 1834/2021 απόφασή της έκρινε ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) «η διάταξη του άρθρου 73 του νόμου 4589/2019, με την οποία η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο συμμορφώσεώς της προς ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και κατ’ εφαρμογήν κριτηρίων που δεν παρίστανται ως προδήλως απρόσφορα για την επίτευξη των σκοπών του ανωτέρω νόμου δεν προσέδωσε αναδρομικότητα στους διορισμούς των αιτούντων εκπαιδευτικών».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣτΕ: 10ετης και όχι 20ετης η παραγραφή για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ

Η NASA θα κάνει έναν αστεροειδή να παρεκκλίνει της πορείας του σε αποστολή που θυμίζει το... «Αρμαγεδδών»

Τέλος του έτους το χάπι της Merck στην Ελλάδα, λέει η Μίνα Γκάγκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης