Όλοι θα βρουν αυτό που θα ικανοποιήσει τις προσωπικές τους ανάγκες και θα ανταποκρίνεται στο budget τους
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να φτιάξουμε μαζί τις ωραιότερες Φθινοπωρινές Πίτες και Τάρτες!
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να φτιάξουμε μαζί τις ωραιότερες Φθινοπωρινές Πίτες και Τάρτες!
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα
19ο τεύχος
Φθινοπωρινές Πίτες και Τάρτες
20 αλμυρές & γλυκές συνταγές με τα υλικά της εποχής!
Βολικό φαγητό. Εύκολο, ακόμα και αν –κάποιες φορές– η διαδικασία της παρασκευής του κρύβει 1-2 βήματα παραπάνω. Φαγητό που αρέσει σε όλους και κλείνει μέσα του τις γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου. Που μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και έχει τη δύναμη να μας τραβήξει σαν μαγνήτης μπροστά στον φούρνο ή γύρω από το τραπέζι της κουζίνας. Φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε μέσα και έξω από το σπίτι.
Φαγητό μαμαδίστικο, γιαγιαδίστικο ή... απλώς φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Πίτες και τάρτες λοιπόν! Τρώγονται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, ενώ μπορούν στ’ αλήθεια να γίνουν με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι, ακόμα και με περισσευούμενα υλικά ή τρόφιμα ταοποία έχουν παραωριμάσει, όπως φρούτα ή λαχανικά. Οι πίτες αποτελούν την επιτομή της οικιακής οικονομίας, μια και ξεκίνησαν ως φαγητά τα οποία περιείχαν ό,τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Τα υλικά αυτά ψιλοκόβονταν και κλείνονταν μέσα σε ένα απλό αυτοσχέδιο ζυμάρι, το οποίο σκάρωναν επιτόπου οι νοικοκυρές. Απλά πράγματα, αλλά νόστιμα!
Με το πέρασμα του χρόνου οι πίτες, αλλά και οι τάρτες εξελίχθηκαν και εξέλιξαν τη γαστρονομική περιουσία μας. Αυτόν τον μήνα, λοιπόν, σας καλούμε να ετοιμάσουμε παρέα γρήγορες πίτες σε ένα τηγάνι και αλμυρές συνταγές με ζαρζαβατικά της εποχής, όπως χόρτα, κολοκύθα, μανιτάρια και άλλα υλικά. Επιπλέον, μοιραζόμαστε μαζί σας συνταγές για τις πιο απολαυστικές γλυκές πίτες και τάρτες και ανακαλύπτουμε χρήσιμα μυστικά και συμβουλές για τις παρασκευές τους.
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Πίτες στο τηγάνι
Με φίνο και τραγανό περίβλημα και γεμίσεις με τα πιο λαχταριστά και όμορφα συνδυασμένα υλικά!
γκιοζλεμές με κοτόπουλο, στριφτάρια με σπανάκι, μαραθόπιτες, ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα, σαρικόπιτες.
Πίτες της εποχής
Νόστιμες, γεμάτες αρώματα, φτιαγμένες με τους καρπούς του φθινοπώρου, για να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από μια συνταγή, για να δημιουργήσουμε τέχνη!
Χορτόπιτα με μυζήθρα, Μακαρονόπιτα, Κρεμμυδοπιτάκια με ξινομυζήθρα, Πρασοκιμαδόπιτα, Στριφτή μανιταρόπιτα.
Πολύ πάνω από τη… βάση
Με λίγα λόγια, άριστα παίρνουν οι τάρτες αυτές, που συνδυάζουν γεύση, άρωμα και καρπούς του φθινοπώρου!
Κις Λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι, Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα, Τάρτα με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον, Galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί, Κις Λορέν με σπανάκι και μανιτάρια.
Η γλυκιά πλευρά της ζωής
...Μέσα από 5 πίτες και τάρτες που δίνουν άλλη διάσταση στις φθινοπωρινές ημέρες μας.
Ανάποδη τάρτα με αχλάδια και κάστανα, λεμονόπιτα, Τάρτα κολοκύθας, Τάρτα με ρόδι και blueberries, Κυπριακές ταχινόπιτες
Τεχνική: Ετοιμάζουμε βάση αλμυρής τάρτας από ρύζι
Μοιραζόμαστε μαζί σας έναν διαφορετικό τρόπο για μια νόστιμη βάση τάρτας.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Φθινοπωρινές Πίτες και Τάρτες
20 αλμυρές & γλυκές συνταγές με τα υλικά της εποχής!
Βολικό φαγητό. Εύκολο, ακόμα και αν –κάποιες φορές– η διαδικασία της παρασκευής του κρύβει 1-2 βήματα παραπάνω. Φαγητό που αρέσει σε όλους και κλείνει μέσα του τις γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου. Που μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και έχει τη δύναμη να μας τραβήξει σαν μαγνήτης μπροστά στον φούρνο ή γύρω από το τραπέζι της κουζίνας. Φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε μέσα και έξω από το σπίτι.
Φαγητό μαμαδίστικο, γιαγιαδίστικο ή... απλώς φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Πίτες και τάρτες λοιπόν! Τρώγονται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, ενώ μπορούν στ’ αλήθεια να γίνουν με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι, ακόμα και με περισσευούμενα υλικά ή τρόφιμα ταοποία έχουν παραωριμάσει, όπως φρούτα ή λαχανικά. Οι πίτες αποτελούν την επιτομή της οικιακής οικονομίας, μια και ξεκίνησαν ως φαγητά τα οποία περιείχαν ό,τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Τα υλικά αυτά ψιλοκόβονταν και κλείνονταν μέσα σε ένα απλό αυτοσχέδιο ζυμάρι, το οποίο σκάρωναν επιτόπου οι νοικοκυρές. Απλά πράγματα, αλλά νόστιμα!
Με το πέρασμα του χρόνου οι πίτες, αλλά και οι τάρτες εξελίχθηκαν και εξέλιξαν τη γαστρονομική περιουσία μας. Αυτόν τον μήνα, λοιπόν, σας καλούμε να ετοιμάσουμε παρέα γρήγορες πίτες σε ένα τηγάνι και αλμυρές συνταγές με ζαρζαβατικά της εποχής, όπως χόρτα, κολοκύθα, μανιτάρια και άλλα υλικά. Επιπλέον, μοιραζόμαστε μαζί σας συνταγές για τις πιο απολαυστικές γλυκές πίτες και τάρτες και ανακαλύπτουμε χρήσιμα μυστικά και συμβουλές για τις παρασκευές τους.
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Πίτες στο τηγάνι
Με φίνο και τραγανό περίβλημα και γεμίσεις με τα πιο λαχταριστά και όμορφα συνδυασμένα υλικά!
γκιοζλεμές με κοτόπουλο, στριφτάρια με σπανάκι, μαραθόπιτες, ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα, σαρικόπιτες.
Πίτες της εποχής
Νόστιμες, γεμάτες αρώματα, φτιαγμένες με τους καρπούς του φθινοπώρου, για να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από μια συνταγή, για να δημιουργήσουμε τέχνη!
Χορτόπιτα με μυζήθρα, Μακαρονόπιτα, Κρεμμυδοπιτάκια με ξινομυζήθρα, Πρασοκιμαδόπιτα, Στριφτή μανιταρόπιτα.
Πολύ πάνω από τη… βάση
Με λίγα λόγια, άριστα παίρνουν οι τάρτες αυτές, που συνδυάζουν γεύση, άρωμα και καρπούς του φθινοπώρου!
Κις Λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι, Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα, Τάρτα με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον, Galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί, Κις Λορέν με σπανάκι και μανιτάρια.
Η γλυκιά πλευρά της ζωής
...Μέσα από 5 πίτες και τάρτες που δίνουν άλλη διάσταση στις φθινοπωρινές ημέρες μας.
Ανάποδη τάρτα με αχλάδια και κάστανα, λεμονόπιτα, Τάρτα κολοκύθας, Τάρτα με ρόδι και blueberries, Κυπριακές ταχινόπιτες
Τεχνική: Ετοιμάζουμε βάση αλμυρής τάρτας από ρύζι
Μοιραζόμαστε μαζί σας έναν διαφορετικό τρόπο για μια νόστιμη βάση τάρτας.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα