Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Χάρης Κονδύλης παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Χάρης Κονδύλης παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Η δικηγορία διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ανέφερε και ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για τον θεσμικό ανασχηματισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την εξέλιξη του σε έναν δυναμικό, αναπτυξιακό φορέα

ΧΑΡΗΣ_ΚΟΝΥΛΗΣ_12_11_21
«Είμαι σήμερα εδώ γιατί αγαπώ τη δικηγορία και γιατί αποδέχομαι την ευθύνη του επαγγέλματος και της υποψηφιότητας. Ανήκω στην κατηγορία των μαχόμενων δικηγόρων. Αυτών που περνούν τη ζωή τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, στο δρόμο εκεί που “γυρίζεται” η πραγματική ζωή» επισήμανε ο Χάρης Κονδύλης, υποψήφιος πρόεδρος Δ.Σ.Α. στην παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού "Διεκδικώ περισσότερα στην πράξη" στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

O κ. Κονδύλης τόνισε ότι η δικηγορία διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της και ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για τον θεσμικό ανασχηματισμό του Δ.Σ.Α. και την εξέλιξη του σε έναν δυναμικό, αναπτυξιακό φορέα που πραγματικοί εντολείς θα είναι τα μέλη του και που θα προστατεύει το δικηγορικό επάγγελμα, προσδίδοντας το κύρος που του αξίζει.

Παράλληλα, πρότεινε την διενέργεια των επόμενων εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά με συγκεκριμένο όριο σταυροδοσίας και ίδρυση «Συμβουλίου Δικηγορίας», ως συμβουλευτικού σώματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην πρόεδροι του Δ.Σ.Α. και όσοι δικηγόροι, εν ενεργεία ή επίτιμοι, θήτευσαν σε κυβερνητικές θέσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του κ. Κονδύλη είναι:

Κλείσιμο
1) H βελτίωση της καθημερινότητας και την παραγωγικότητας του δικηγόρου με δράσεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του στο Δημόσιο, στα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία και την προώθηση του e-justice και των ηλεκτρονικών καταθέσεων.

2) Η προστασία των πιο αδύναμων και ευάλωτων δικηγόρων με προτάσεις όπως η κατοχύρωση του θεσμού του συνεργάτη δικηγόρου, η καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους νέους δικηγόρους κ.α.

3) Η διαρκής εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση των συναδέλφων μέσα από την αναμόρφωση της άσκησης και την ίδρυση Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και επιμόρφωσης δικηγόρων

Ο συνδυασμός «Είμαι εδώ γιατί αγαπώ τη δικηγορία», είναι μια ομάδα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από νέους ανθρώπους, ενώ είναι ο μοναδικός συνδυασμός με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών πάνω από 50%.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης βάζει ξανά στην UNESCO το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Λιγότεροι πελάτες από αύριο στα σούπερ μάρκετ, επανέρχεται το μέτρο 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Όταν ο γιατρός περιέγραφε την κόλαση που ζούσε από την Κλοντιάνα Τσέλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης