Εγκλήματα σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη: Προβληματίζουν τα κοινά σημεία στο παρελθόν του μητροκτόνου και του συζυγοκτόνου

Ο μητροκτόνος του Αγρινίου είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά καταστήματα, όπως και ο 49χρονος ομογενής που σκότωσε τη γυναίκα του στη Πολίχνη - Πώς κατέληξαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δύο στυγεροί δολοφόνοι; - Ερωτήματα για ποινικές ευθύνες και στις δύο υποθέσεις

Τις ποινικές ευθύνες εκείνων που επέτρεψαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι δύο στυγεροί δολοφόνοι θα αναζητήσουν οι αρμόδιες αρχές μετά τα δύο εγκλήματα σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο με θύματα μια σύζυγο και μια μητέρα αντίστοιχα. Μετά τη νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη και τη μητροκτονία στο Αγρίνιο έχουν προκύψει εύλογα ερωτήματα για το πώς δύο άτομα που νοσηλεύτηκαν σε ψυχιατρικά ιδρύματα αφέθηκαν ελεύθερα φτάνοντας στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που χρήζουν άμεσα απαντήσεις έχουν να κάνουν για το χρόνο της ψυχιατρικής παρακολούθησης, δηλαδή πόσο χρόνο νοσηλεύτηκαν και το εάν ήταν αρκετός, καθώς επίσης και για το εάν ακολουθήθηκε η φαρμακευτική αγωγή που τους είχε δοθεί ή εξαιτίας της αμέλειας των συγγενών οι δράστες είχαν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους .

Αυτό που προκαλεί οργή στην υπόθεση της μητροκτονίας τα ξημερώματα της Τρίτης με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι το πώς είναι δυνατόν ένας 35χρονος άνδρας που έχει νοσηλευτεί 4 φορές στο παρελθόν με εγκλεισμό σε διάφορα ψυχιατρικά καταστήματα της χώρας και συγκεκριμένα στο Δαφνί, στο Δρομοκαϊτειο, στη ψυχιατρική κλινική του Ρίου και τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών του Κορυδαλλού, να αφήνεται ελεύθερος από τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα να σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα και να τραυματίσει τη γιαγιά του.



Mάλιστα, ο 35χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για ληστεία στην Πάτρα και το 2013 για βιασμό στα Ιωάννινα ενώ σε βάρος του είχαν κατατεθεί μηνύσεις από την μητέρα και την γιαγιά του το 2015 και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία. Και παρόλα αυτά, ο μητροκτόνος μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές επαναλάμβάνοντας τα αδικηματά του.

Τα ίδια εύλογα ερωτήματα γεννιούνται και στην υπόθεση του 49χρονου ομογενή από την Αρμενία, ο οποίος δολοφόνησε τη γυναίκα του, την Κυριακή το βράδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ο 49χρονος, στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών και τότε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εκεί παρέμεινε για 20 ημέρες ενώ συνέχεια πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την αγωγή που του είχε χορηγηθεί. Λίγους μήνες αργότερα, ο γιος του 49χρονου ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν και πάλι τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική αφού η ζωή τόσο του ίδιου όσο και της μητέρας του γινόταν ολοένα και ανυπόφορη εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς.

Αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες ωστόσο η πορεία της υγείας του το τελευταίο διάστημα πρέπει να είχε επιδεινωθεί και πάλι, ενώ σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική που του είχαν συστήσει οι ψυχίατροι.


Ειδήσεις σήμερα

Από το ψυχιατρείο, στο έγκλημα: Τα κοινά σημεία στις δολοφονίες σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη

«Ιαπωνία και ΗΠΑ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια εάν δεχθεί επίθεση η Ταϊβάν», λέει ο Άμπε

Χιόνισε στα ηπειρωτικά ορεινά - Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr