Η Ένωση Εισαγγελέων ζητεί επιτακτικά μέτρα προστασίας μετά την επίθεση στον πρόεδρό της

Η Ένωση Εισαγγελέων ζητεί επιτακτικά μέτρα προστασίας μετά την επίθεση στον πρόεδρό της

«Επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος» η επίθεση κατά του εισαγγελέα Εφετών Ε. Μπακέλα, λέει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος – Χθες, άγνωστοι του αναρχικού χώρου έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του

dikastirio
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την παρέμβαση ομάδας του αναρχικού χώρου στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης εισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Μπακέλα, θεωρεί ότι «είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών».

Ειδικότερα, χθες το βράδυ άγνωστοι από τον αναρχικό χώρο έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη την απελευθέρωση του οποίου ζητούν.

«Αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης»

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή στο πρόσωπό του προέδρου της, αναφέρει ότι διαπιστώνει «την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία».

Τέλος, επισημαίνει για μια ακόμη φορά, ότι «κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται, ότι ο Χάρης Μαντζουρίδης τον περασμένο Οκτώβριο, προσήχθη -και μετέπειτα συνελήφθη- έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με ληστεία που τελέστηκε το 2018.




Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός καθηγητή από κουκουλοφόρους μέσα σε αμφιθέατρο στην ΑΣΟΕΕ - Δείτε βίντεο

Επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω της Omicron προβλέπει για το 2022 η Παγκόσμια Τράπεζα

Δριμύ «κατηγορώ» για το καθεστώς Ερντογάν από γνωστό Ιταλό δημοσιογράφο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης