Κακοκαιρία «Ελπίς»-Χιόνια: Παγωμένη πόλη για 3η ημέρα η Αθήνα - Χάος στους δρόμους

Κακοκαιρία «Ελπίς»-Χιόνια: Παγωμένη πόλη για 3η ημέρα η Αθήνα - Χάος στους δρόμους

Η αργία φαίνεται να συμπεριλαμβάνει και τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων! - Πρωτοφανείς εικόνες σε πολλές περιοχές - Θαμμένα στα χιόνια αυτοκίνητα σε δεκάδες δήμους

xionismeni_poli_athina_2xr
Για τρίτη ημέρα παγωμένοι είναι όλοι οι δρόμοι «δευτερεύουσας» σημασίας σε δεκάδες δήμους σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, όχι μόνο στα βόρεια προάστια, όπου η χιονόπτωση ήταν σφοδρή αλλά και σε περιοχές στα νότια του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα στον Άλιμο όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αποκλεισμένοι ακόμη και κεντρικοί δρόμοι!

Υπεύθυνοι των δήμων υποστηρίζουν ότι ο αποχιονισμός ξεκινά όταν σταματήσει η χιονόπτωση. Με δεδομένο όμως ότι από το πρωί της Τρίτης έχει σταματήσει να χιονίζει, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου. Παγωμένα είναι και τα πεζοδρόμια που μάλλον σε παγοδρόμια παραπέμπουν, καθιστώντας απαγορευτική τη μετακίνηση των πεζών, ακόμη κι αν φορούν ειδικά αντιολισθητικά μποτάκια και φέρουν μπαστούνια ή τα ειδικά μπατόν.

Είναι προς διερεύνηση αν οι μηχανισμοί και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες αλλά και η Περιφέρεια Αττικής που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί για τον αποχιονισμό δρόμων και πεζοδρομίων έχουν... κλατάρει, ή αν έχουν δώσει «off» ή ρεπό στους αρμόδιους υπαλλήλους με την επίκληση της αργίας, παρά το γεγονός ότι ρητώς προβλέπεται ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξαιρούνται και εργάζονται κανονικά.

Δείτε βίντεο από τη λεωφόρο Πεντέλης στο ύψος της Αττικής Οδού

Παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σήμερα - Μεγάλος κίνδυνος στις μετακινήσεις
Κλείσιμο






Παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σήμερα - Μεγάλος κίνδυνος στις μετακινήσεις (2)


Το μέγεθος της ανυπαρξίας των δημοτικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι στην Αττική Οδό φτυαρίζουν με το χέρι ναύτες, σμηνίτες και οπλίτες θητείας, μαζί με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, όπως προβλέπεται από το σχέδιο «Δευκαλίων».

Τα βίντεο και οι εικόνες που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr δείχνουν ένα μέρος του τεράστιου προβλήματος με την παγοποίηση δρόμων και πεζοδρομίων σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Ηράκλειο. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες αναγνωστών του protothema.gr για την κατάσταση δρόμων, πεζοδρομίων και άλλων υποδομών. Αγνωστη είναι η κατάσταση έξω από νοσοκομεία ή και σε δρόμους που οδηγούν στα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αργία και για τους υπαλλήλους των Δήμων;

Σε μια διαδρομή δέκα περίπου χιλιομέτρων από το Ψυχικό έως το Μαρούσι μέσω Φιλοθέης και Νέας Φιλοθέης δεν συναντήσαμε ούτε ένα μηχάνημα, ούτε ένα συνεργείο του Δήμου, ούτε έναν υπάλληλο. Μόνο κάποιο ασθενοφόρο στο οποίο προσπαθούσαν να τοποθετήσουν αλυσίδες για να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο όπου ο ασθενής περίμενα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι μόνοι που βρίσκονταν στους δρόμους ήταν κάτοικοι οι οποίοι με φτυάρια και όποιο σύνεργο διέθεταν προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι από τις εισόδους των σπιτιών και των γκαράζ.
Χιονισμένη πόλη 5

Χιονισμένη πόλη 3

Το ερώτημα που τέθηκε εκ των πραγμάτων, είναι γιατί οι δήμαρχοι αλλά και οι υπάλληλοι των Δήμων δεν ήταν στα πεδία της μάχης. Η απάντηση πιθανόν να βρίσκεται στην απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει αργία στο Δημόσιο, απόφαση που εκμεταλλεύτηκαν οι Δήμοι για να «προφυλάξουν» τους υπαλλήλους τους από τον κίνδυνο ατυχημάτων. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η ολιγωρία κάποιων δημοτικών αρχών.

Ισως ήταν σκόπιμο από την αργία η κυβέρνηση να εξαιρέσει τους υπαλλήλους των Δήμων, Περιφερειών και άλλων υπηρεσιών για να συμβάλουν στον εκχιονισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Με δεδομένο πάντως ότι επί σχεδόν 24 ώρες έχουν γίνει πολύ λίγα για τον καθαρισμό δρόμων που είναι γεμάτοι πάγο, εγκαταλειμμένα και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι μεγάλο ερώτημα τι θα συμβεί αύριο, αν ανοίξουν δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και επιχειρήσεις και χρειαστεί η μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Πεντέλης που ενώνει Βριλήσσια και Χαλάνδρι, από τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ελεύθερη είναι μόνο η μία κι αυτή καλυμμένη με πάγο. Ανδρες της Τροχαίας για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία δεν φαίνονται στον ορίζοντα, ούτε και συνεργεία καθαρισμού. Σε πολλούς δήμους αναφέρεται ότι δεν κυκλοφορούν οι γαιοπροθητές, ή άλλα μηχανήματα αποχιονισμού, ενώ για αλάτι προκειμένου να λιώσει ο πάγος σε πεζοδρόμια και άλλες περιοχές, ούτε λόγος.



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chfh9db6tt8p-se)



Δείτε φωτογραφίες

xionia01



xionia02




xionia03


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον εγκλωβισμένο ορειβάτη στο Αθαμάνιο Άρτας

Ο Τραμπ κυριαρχεί μεταξύ των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024

Η θεραπεία με πλάσμα αναρρωσάντων από Covid-19 «δουλεύει» μόνο σε μερικές περιπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης