Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο σημείο δολοφονίας του Άλκη - Μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή
«Ας γίνει η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο», ήταν ένα από τα μηνύματα που άφησαν μαθητές στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε - Δείτε φωτογραφίες
Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός προς τα παιδιά: «Ας γίνει η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο», παραδίδοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα.
«Άλκη έφυγες άδικα από τη ζωή. Σήμερα εσύ, αύριο κάποιος άλλος. Θα σε θυμόμαστε πάντα, η ψυχή σου οδηγός μας. Καλό ταξίδι Άλκη», είναι ένα από τα δεκάδες μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά στο χαρτόνι ενώ με μεγάλα γράμματα αναφέρουν: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο ο καθένας μας». Παράλληλα, ζητούν με όσα έγραψαν να σταματήσει η βία έξω και μέσα στα γήπεδα, αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Κάποιοι από τους μαθητές και τις μαθήτριες, με δάκρυα στα μάτια, άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο εκεί που ο 19χρονος δέχτηκε την άγρια επίθεση που έφερε τον θάνατό του. «Ήταν και αυτός ένα παιδί με όνειρα, έφυγε τόσο άνανδρα και άδικα. Θα είσαι πάντα μαζί μας», τονίζουν.
Απέναντι από το σημείο της δολοφονίας, έχει ζωγραφιστεί με σπρέι και τεράστια γράμματα: «Άλκη Ζεις».
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση