Πώς να ενυδατωθούμε και παράλληλα να ζήσουμε μια συναρπαστική γευστική εμπειρία στα πρότυπα του υγιεινού τρόπου ζωής – Τα καλύτερα blends με φρούτα, βότανα και εσπεριδοειδή.
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να φτιάξουμε Γλυκά Ζαχαροπλαστείου!
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να φτιάξουμε Γλυκά Ζαχαροπλαστείου!
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα
22ο τεύχος
Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Οι συνταγές που θα μας μάθουν όλα τα μυστικά των πιο αγαπημένων μας γλυκών!
Γιορτή ονομαστική, την εκμεταλλευόμαστε για να κεράσουμε φίλους και γνωστούς μοναδικές χειροποίητες λιχουδιές. Γενέθλια, όπου ετοιμάζουμε απολαυστικές τούρτες για τους καλεσμένους μας. Μια στιγμή επιτυχίας που τη γιορτάζουμε με κάτι γλυκό «για το καλό». Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε περάσει την πόρτα του αγαπημένου μας ζαχαροπλαστείου, για να αναζητήσουμε ένα γλυκό για κάποια από τις παραπάνω περιστάσεις.
Αυτά τα γλυκά, λοιπόν, που σχεδόν όλοι έχουμε δοκιμάσει και αγαπήσει, γεμίζουν με γεύση και άρωμα τις σελίδες αυτού του τεύχους και μας προκαλούν να μπούμε στην κουζίνα, να τα ετοιμάσουμε και να τα απολαύσουμε στην καλύτερη δυνατή –ΣΠΙΤΙΚΗ– εκδοχή τους!
Λαχταριστά κεράσματα, αγαπημένες πάστες και τούρτες-υπερπαραγωγή. Γεύσεις γνώριμες, παραδοσιακές, ιδανικές, για να συνοδεύσουν οποιαδήποτε γλυκιά στιγμή της ζωής μας παρελαύνουν στις σελίδες που ακολουθούν, μαζί με μυστικά, μαγειρικές συμβουλές και πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να τα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα, να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο και να τα απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Ετοιμάζουμε ολόφρεσκα κεράσματα όπως τρουφάκια, καριόκες, κοκάκια και εργολάβους γεμιστούς με πλούσια κρέμα βανίλιας.
Απολαμβάνουμε στο... ποτήρι αγαπημένα γλυκά όπως το cheesecake, το τιραμισού, το εκμέκ, το μιλφέιγ και το προφιτερόλ.
Καταπιανόμαστε με τα σιροπιαστά και κλείνουμε το μάτι σε όσους δεν πίστεψαν στις ζαχαροπλαστικές μας ικανότητες, σερβίροντας ολόφρεσκο μπαμπά με ρούμι, άψογα σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο, ροξάκια που δεν ξανάγιναν, ένα γιαννιώτικο κόλαση και ένα κορνέ με κρέμα σκέτη αμαρτία.
Τέλος, σκαρώνουμε τούρτες και πάστες που στιγμάτισαν την παιδική –και όχι μόνο– ηλικία μας, όπως το κλασικό ποντικάκι, η μοναδική πάστα cookies, η ανεπανάληπτη σοκολατίνα, η πεντανόστιμη σεράνο και η μοναδική πάστα με κρέμα πραλίνα φουντουκιού.
Γεύσεις χαρακτηρι στικές. Γλυκές. Γεμάτες αναμνήσεις. Τι λέτε; Πάμε να τις ξυπνήσουμε όλες, μία προς μία;
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Μικρές δόσεις χαράς
Αυτό ακριβώς αποτελούν τα κεράσματα τα οποία συνοδεύουν κάθε γιορτή, χαρά και επιτυχία μας. Με λίγα λόγια, όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε με φίλους και γνωστούς ή -απλώς- με τους δικούς μας ανθρώπους.
Εργολάβοι με κρέμα βανίλιας, Καριόκες, Τρουφάκια με μπισκότα, Κοκάκια.
Να τα φας… στο ποτήρι!
Μικρές δόσεις απόλαυσης, υπεραρκετές για να μας εφοδιάσουν με όλη τη γλύκα και τη γεύση των αγαπημένων μας γλυκών!
Cheesecake με βύσσινο, Μιλφέιγ, Προφιτερόλ, Εκμέκ με τσουρέκι, Τιραμισού.
Στάζουν… μέλι!
...και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σιρόπι. Στην ενότητα αυτή έχουμε ετοιμάσει για εσάς τα πιο απολαυστικά σιροπιαστά. Δοκιμάστε να τα ετοιμάσετε στο σπίτι και με λίγο κόπο θα έχετε μπροστά σας τα αγαπημένα σας γλυκά στην πιο νόστιμη, ολόφρεσκη εκδοχή τους.
Ατομικά γαλακτομπούρεκα, Μπαμπάς με ρούμι, Γιαννιώτικο, Ροξάκια, Κορνέ με κρέμα.
Γεύσεις που μένουν
Μας θυμίζουν το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, τα αρώματα που μας πλημμύριζαν με το που περνούσαμε την πόρτα του, τις γεμάτες βιτρίνες και το κουτί που έμπαινε στη σακούλα για να το ανοίξουμε με ανυπομονησία και να απολαύσουμε μια κουταλιά από κάθε πάστα – έτσι, για να πάρουμε γεύση απ’ όλες.
Ποντικάκι, Cookies, Σοκολατίνα, Κρέμα πραλίνα φουντουκιού, Σεράνο.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε στην κουζίνα με τον Άκη.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Οι συνταγές που θα μας μάθουν όλα τα μυστικά των πιο αγαπημένων μας γλυκών!
Γιορτή ονομαστική, την εκμεταλλευόμαστε για να κεράσουμε φίλους και γνωστούς μοναδικές χειροποίητες λιχουδιές. Γενέθλια, όπου ετοιμάζουμε απολαυστικές τούρτες για τους καλεσμένους μας. Μια στιγμή επιτυχίας που τη γιορτάζουμε με κάτι γλυκό «για το καλό». Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε περάσει την πόρτα του αγαπημένου μας ζαχαροπλαστείου, για να αναζητήσουμε ένα γλυκό για κάποια από τις παραπάνω περιστάσεις.
Αυτά τα γλυκά, λοιπόν, που σχεδόν όλοι έχουμε δοκιμάσει και αγαπήσει, γεμίζουν με γεύση και άρωμα τις σελίδες αυτού του τεύχους και μας προκαλούν να μπούμε στην κουζίνα, να τα ετοιμάσουμε και να τα απολαύσουμε στην καλύτερη δυνατή –ΣΠΙΤΙΚΗ– εκδοχή τους!
Λαχταριστά κεράσματα, αγαπημένες πάστες και τούρτες-υπερπαραγωγή. Γεύσεις γνώριμες, παραδοσιακές, ιδανικές, για να συνοδεύσουν οποιαδήποτε γλυκιά στιγμή της ζωής μας παρελαύνουν στις σελίδες που ακολουθούν, μαζί με μυστικά, μαγειρικές συμβουλές και πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να τα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα, να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο και να τα απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Ετοιμάζουμε ολόφρεσκα κεράσματα όπως τρουφάκια, καριόκες, κοκάκια και εργολάβους γεμιστούς με πλούσια κρέμα βανίλιας.
Απολαμβάνουμε στο... ποτήρι αγαπημένα γλυκά όπως το cheesecake, το τιραμισού, το εκμέκ, το μιλφέιγ και το προφιτερόλ.
Καταπιανόμαστε με τα σιροπιαστά και κλείνουμε το μάτι σε όσους δεν πίστεψαν στις ζαχαροπλαστικές μας ικανότητες, σερβίροντας ολόφρεσκο μπαμπά με ρούμι, άψογα σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο, ροξάκια που δεν ξανάγιναν, ένα γιαννιώτικο κόλαση και ένα κορνέ με κρέμα σκέτη αμαρτία.
Τέλος, σκαρώνουμε τούρτες και πάστες που στιγμάτισαν την παιδική –και όχι μόνο– ηλικία μας, όπως το κλασικό ποντικάκι, η μοναδική πάστα cookies, η ανεπανάληπτη σοκολατίνα, η πεντανόστιμη σεράνο και η μοναδική πάστα με κρέμα πραλίνα φουντουκιού.
Γεύσεις χαρακτηρι στικές. Γλυκές. Γεμάτες αναμνήσεις. Τι λέτε; Πάμε να τις ξυπνήσουμε όλες, μία προς μία;
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Μικρές δόσεις χαράς
Αυτό ακριβώς αποτελούν τα κεράσματα τα οποία συνοδεύουν κάθε γιορτή, χαρά και επιτυχία μας. Με λίγα λόγια, όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε με φίλους και γνωστούς ή -απλώς- με τους δικούς μας ανθρώπους.
Εργολάβοι με κρέμα βανίλιας, Καριόκες, Τρουφάκια με μπισκότα, Κοκάκια.
Να τα φας… στο ποτήρι!
Μικρές δόσεις απόλαυσης, υπεραρκετές για να μας εφοδιάσουν με όλη τη γλύκα και τη γεύση των αγαπημένων μας γλυκών!
Cheesecake με βύσσινο, Μιλφέιγ, Προφιτερόλ, Εκμέκ με τσουρέκι, Τιραμισού.
Στάζουν… μέλι!
...και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σιρόπι. Στην ενότητα αυτή έχουμε ετοιμάσει για εσάς τα πιο απολαυστικά σιροπιαστά. Δοκιμάστε να τα ετοιμάσετε στο σπίτι και με λίγο κόπο θα έχετε μπροστά σας τα αγαπημένα σας γλυκά στην πιο νόστιμη, ολόφρεσκη εκδοχή τους.
Ατομικά γαλακτομπούρεκα, Μπαμπάς με ρούμι, Γιαννιώτικο, Ροξάκια, Κορνέ με κρέμα.
Γεύσεις που μένουν
Μας θυμίζουν το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, τα αρώματα που μας πλημμύριζαν με το που περνούσαμε την πόρτα του, τις γεμάτες βιτρίνες και το κουτί που έμπαινε στη σακούλα για να το ανοίξουμε με ανυπομονησία και να απολαύσουμε μια κουταλιά από κάθε πάστα – έτσι, για να πάρουμε γεύση απ’ όλες.
Ποντικάκι, Cookies, Σοκολατίνα, Κρέμα πραλίνα φουντουκιού, Σεράνο.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε στην κουζίνα με τον Άκη.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα