Δολοφονία Άλκη - Δικηγόρος 20χρονου Αλβανού: Ο εντολέας μου είδε ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι και θα τον κατονομάσει

Δολοφονία Άλκη - Δικηγόρος 20χρονου Αλβανού: Ο εντολέας μου είδε ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι και θα τον κατονομάσει

Ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, Ρότζερς Ντεμιράζι, που παραδόθηκε χθες στις Αρχές, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα

20xronos
Απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα αναμένεται να δοθούν τη Δευτέρα με τις απολογίες για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μετά την παράδοση του 20χρονου αλβανικής καταγωγής, Ρότζερς Ντεμιράζι, στην Αστυνομία, θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.

Λίγο προτού απολογηθεί ο 20χρονος, τη Δευτέρα, ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε στο Mega ότι ο εντολέας του είδε «ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι, θα τους κατονομάσει και θα έχει συνεπή στάση».

demirazi_roxhers_thess
Ο 20χρονος Αλβανός Roxhers Demirazi


Ειδικότερα ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου υπογράμμισε τς εξής: «Εδώ και τρεις ώρες ήμουν στο αστυνομικό μέγαρο και μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα».


«Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες. Η τροπή που πήρε το περιστατικό είναι αδικαιολόγητο. Ο ίδιος είναι συντετριμμένος και με ρώταγε εάν μετέφερα τα συλληπητήριά του στους γονείς του Άλκη», πρόσθεσε.

Ο 20χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. «Ήμουν στο αυτοκίνητο, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. 
Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο, δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Απλώς καταδίωξα κάποια άτομα», μετέφερε για τον ίδιο ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος. 

O 20χρονος παραδόθηκε αρχικά χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού μεταφέρθηκε στη μία τα ξημερώματα από την Κρυσταλλοπηγή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ».

«Εχω μετανιώσει για ό,τι έγινε - Φοβάμαι, θα τα πω όλα στον ανακριτή»

Τον φόβο του για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε, λίγο πριν παραδοθεί στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Παράλληλα, έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, λέγοντας πως έχει μετανιώσει.

O 20χρονος που σύμφωνα με τα αλβανικά Μέσα ονομάζεται Roxhers Demirazi αλλά στα social media εμφανίζεται ως «Geri Outlaw» είπε πως έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Για την απόφασή του να διαφύγει στην Αλβανία, είπε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα από φαση μόνος μου».

«Ζω μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όχι για εμένα. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή», ανέφερε.

Για τον ρόλο του στην επίθεση και αν μαχαίρωσε τον Άλκη, είπε: «Θα το πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», ενώ απευθύνθηκε και στους γονείς του Άλκη: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Τελός, ζήτησε από τη δική του οικογένεια «να σταθούν δυνατοί». «Τους έχω φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε εγώ ούτε εκείνοι θέλαμε να βρεθώ σε αυτή τη θέση» τόνισε. 

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 17.656 τα νέα κρούσματα - 92 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Γιατί δεν έχει ζητηθεί εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας - Γρίφος για τους γιατρούς τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών

«Νόμιζα ότι μια φίλη μου με ακούμπησε στο οπίσθια αλλά ήταν ο καθηγητής μου» - Σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές καταγγέλλουν 12 μαθήτριες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης