Σύνοδος Πρυτάνεων για συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων: Οι Πρυτάνεις επιφυλάχθηκαν για προτάσεις μετά τις συνεδριάσεις των Συγκλήτων

Τι συζητήθηκε  στην Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΑΕΙ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Π. Μήτκα

«Η σύνδεση της χρηματοδότησης και επίδοσης απαιτεί περαιτέρω διαβούλευση των Πανεπιστημίων με την ΕΘΑΑΕ, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των κριτηρίων και των δεικτών», σημειώνει η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Π. Μήτκα.

Η Σύνοδος επισημαίνει παράλληλα ότι η μοριοδότηση της ΕΘΑΑΕ για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων δεν αποτελεί αξιολογική κατάταξη και «λανθασμένα προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως τέτοια». Η Σύνοδος ενημερώθηκε επίσης για την πρόταση του ΥΠΑΙΘ όσον αφορά την Αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη. Tα ιδρύματα επιφυλάχθηκαν σχετικά και δήλωσαν ότι θα καταλήξουν σε προτάσεις μετά από συνεδριάσεις των Συγκλήτων. «Αιχμή του δόρατος» πάντως των συζητήσεων αποτέλεσε το τι θα γίνει το διδακτικό προσωπικό των τμημάτων που θα συγχωνευτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο καθώς παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση στους πρυτάνεις έως το τέλος Μαρτίου να προτείνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, από τη μία η διστατηκότητα των πρυτάνεων να το πράξουν και από την άλλη τα στενά χρονικά όρια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό μηχανογραφικό δελτίο δεν θα έχει πολλές αλλαγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr