Ηλικιωμένος κατείχε πολύτιμα εκκλησιαστικά είδη

Ηλικιωμένος κατείχε πολύτιμα εκκλησιαστικά είδη

Διερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται σε κάποια από τις συμμορίες που λεηλατούν θρησκευτικούς θησαυρούς από εκκλησίες και μονές της Ηπείρου 

Iwannina-arxaiokapilos
Το ενδεχόμενο να εμπλέκεται σε κάποια από τις συμμορίες που λεηλατούν θρησκευτικούς θησαυρούς από εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, για έναν ηλικιωμένο Έλληνα που είχε στην κατοχή του πολύτιμα είδη πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα το μεσημέρι της Κυριακής σε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του 86χρονου στην περιοχή της Κράψης και ανακάλυψαν ένα ξυλόγλυπτο βημόθυρο αποτελούμενο από δύο φύλλα και ένα ξυλόγλυπτο πεσσό, τα οποία εξετάστηκαν από υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που τα χρονολόγησε στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και κατασχέθηκαν. Σε βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προέλευση των δυο αντικειμένων ερευνάται.





Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

Πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε το πρόβλημα της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης