Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε το δικαστήριο τις απεργίεςτων εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιάπου είχαν προκηρυχθεί για σήμερα και αύριο.
ΗΔιεθνής Ναυτική Ένωση έστειλε αργά χθες τα ο βράδυ επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με την οποία του ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες «εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».
Η ΠΝΟ σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς του εργαζόμενους στο λιμάνι:
«H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευση της διότι η Εργοδοσία και συγκεκριμένα η COSCO για άλλη μια φορά επέλεξε για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της την προσφυγή στα ασφαλιστικά μέτρα αντί να επιλέξει τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με αυτούς.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα όποιαπροβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλαστους Λιμενεργάτες της COSCO, καθώς και σε όλους τους εργαζομένους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους και κυρίως αυτά που αφορούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η σταθερή και μόνιμη εργασία».
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.