Τέλος εποχής για τα ελληνικά γαρίφαλα που εξαφανίστηκαν μετά τα κλειστά μπουζούκια
Οι παραγωγή αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα λουλούδια δεν συμφέρουν και πλέον θα εισάγονται από την Τουρκία σε υψηλότερη τιμή – Το κόστος παραγωγής έχει τριπλασιαστεί με αποτέλεσμα πολλοί θα περιορίσουν την καλλιέργειά τους
Παράπλευρα θύματα της πανδημίας φαίνεται ότι έπεσαν τα γαρίφαλαστη χώρα μας, που πλέον η καλλιέργειά τους είναι ασύμφορη για τους παραγωγούς που υποστηρίζουν ότι λόγω της χαμηλής τιμής, δεν μπορούν να βγάλουν καν τα έξοδά τους.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα γαρίφαλα θα εισάγονται πλέον από την Τουρκία σε υψηλότερη τιμή, όπως δήλωσε ο πρώην γραμματέας Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Μιχάλη Βιανιτάκη.
Το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο, αφού από το φθινόπωρο, πολλοί θα σταματήσουν να τα καλλιεργούν, αφού το κόστος παραγωγής έχει τριπλασιαστεί.
Η χαριστική βολή ήταν το παρατεταμένο lockdown και τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, που προμηθεύονταν γαρίφαλα σε μεγάλες ποσότητες, ήταν κλειστά.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.