Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
25ο τεύχος
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ

Ελληνικό BBQ

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Μας αρέσει να τρώμε και μας αρέσει να τρώμε… έξω. Έχουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, super συνταγές και ήλιο, δηλαδή τις καλύτερες προϋποθέσεις για να στήσουμε ένα άκρως πετυχημένο BBQ στο εξοχικό, στον κήπο ή τη βεράντα του σπιτιού μας.

Ξεκινάμε με τα ορεκτικά, τα οποία στρώνουν το έδαφος για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γεμιστές πατάτες με σύγκλινο και τυριά, μακαρονοσαλάτα, πατάτες ογκρατέν, πίτες για σουβλάκι και ένα πλατό με ψητά τυριά...

Μπαίνουμε στο… ψητό και σκαρώνουμε τα καλύτερα μπιφτέκια, τα πιο γευστικά μπριζολάκια, τα πιο νόστιμα καλαμάκια κοτόπουλου ή χοιρινά, αρνίσια παϊδάκια και μια ανεπανάληπτη χοιρινή πανσέτα.

Όλα αυτά τα συνδυάζουμε με τις αντίστοιχες σάλτσες και αλοιφές. Εκτός από τα κλασικά κρεατικά, όμως, ψάρια και τα θαλασσινά, αποτελούν και αυτά την ιδανική πρώτη ύλη για ένα άκρως καλοκαιρινό BBQ.

Τέλος, ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με κλασικά, αγαπημένα γλυκά: banoffee, μωσαϊκό με καραμελωμένα αμύγδαλα, προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος, μιλφέιγ και σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ.

Καλύτερα δεν γίνεται!

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Τα άπαντα του bbq
Πώς ξεκίνησε και ποια είναι η ιστορία του BBQ μέσα στα χρόνια; Τι πρέπει να προσέξουμε για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο; Ανακαλύπτουμε όλα τα μυστικά και πάμε το BBQ σε άλλο επίπεδο

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


5+1 τρόποι για να δώσουμε ελληνική χροιά στο BBQ 
Ανακαλύψτε τους...

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Μύρισε θάλασσα
Υπάρχει ακόμα μία πρώτη ύλη που μπορεί να απογειωθεί αν την τοποθετήσουμε πάνω σε μια αναμμένη ψησταριά. Αυτή δεν είναι άλλη από τα θαλασσινά, τα οποία είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι το BBQ έχει πολλές πλευρές που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Μεσογειακές γεμιστές σαρδέλες στο BBQ, Γαρίδες σουβλάκι, Ψητό χταπόδι, Τσιπούρα ψητή.

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
…γι’ αυτό κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας μοναδικές συνταγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη αρχή, αλλά και να δημιουργήσετε πρώτης τάξης συνοδευτικά για το κυρίως γεύμα σας.

Πίτες για σουβλάκι, Πιατέλα ψητών τυριών και chutney με πιπεριά, με κρεμμύδι και με κεράσι, Πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο, Γεμιστές πατάτες με σύγκλινο και τυριά, Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Μπαίνουμε στο ψητό
Το BBQ έχει τη δύναμη να απογειώσει τη γεύση των κρεατικών, ενώ καταφέρνει να κάνει πιο θελκτικές ακόμα και τις πιο ουδέτερες πρώτες ύλες. Για όλους αυτούς τους λόγους το αγαπάμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 5 μοναδικές συνταγές για ανεπανάληπτα ψητά.

Αρνίσια παϊδάκια & μελιτζανοσαλάτα, Σουβλάκι κοτόπουλου - χοιρινό & κοπανιστή, Πανσέτα & τυροκαυτερή, Χοιρινά μπριζολάκια – μπούτι κοτόπουλου & dip πάπρικας, Μπιφτέκια κοτόπουλου - μοσχαρίσια & τζατζίκι.

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Η light εκδοχή: Πίτα για σουβλάκι
Σε δύο εκδοχές για να διαλέξουμε αυτή που μας αρέσει. 

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Για το τέλος…
…κρατήσαμε το καλύτερο! Ποιο είναι αυτό; Μα, φυσικά, το σπιτικό γλυκό που κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και τη φροντίδα του δημιουργού του και μαγνητίζει τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων επάνω του.

Banoffee, Mille feuille με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης, Κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα, Profiterole με σοκολάτα γάλακτος Charlotte με σοκολάτα και ελληνικό καφέ.

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Τεχνική: Τα μυστικά της μαρινάδας

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ


Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα για ελληνικό BBQ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης