Μπουρλά: Η διάκριση που παίρνεις από την πόλη σου, είναι ασύγκριτη

Ο επικεφαλής της Pfizer ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ

«Η διάκριση που παίρνεις από την δική σου πατρίδα, από την πόλη σου, είναι ασύγκριτη, ξεπερνάει σε αξία τις υψηλότερες διακρίσεις από τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο» είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης που είχε πλημμυρίσει την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακήρυξής του σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο κ. Μπουρλά, σε αυτή τη ζεστή εκδήλωση, επρόκειτο να μιλήσει για την «επένδυση στην καινοτομία ως πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας» και πράγματι μίλησε για Έρευνα, την Καινοτομία, τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως κόμβου καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά αυτό που το κοινό ένιωσε, ήταν σημαντικότερο: το αίσθημα της τεράστιας ικανοποίησης επειδή σήμερα αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε ένας Θεσσαλονικιός, που προσέφερε στην ανθρωπότητα, το εμβόλιο και τη θεραπεία κατά της Covid, δίνοντας όμως παράλληλα αξία στη χώρα που τον γέννησε.



Ο CEO της Pfizer, μίλησε για την πόλη και τα πόσα του έδωσε καθώς από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε και δεν το ξεχνάει. Μίλησε επίσης για το «χρέος μας να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη ζωντανή με κάθε τρόπο» αναφερόμενος στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, για τη δημιουργία του οποίου δώρισε το χρηματικό ποσό από το βραβείο ‘Genesis’ που του απένειμε το Ισραήλ, για να προσθέσει ό,τι είχε σχεδιαστεί, η Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να γίνει πάρκο μνήμης και να μη μείνει πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ο κ. Μπουρλά, ο επιστήμονας που την τελευταία διετία της πανδημίας έγινε γνωστός στα πέρατα του κόσμου, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, στην ίδια αίθουσα που πριν χρόνια είχε ορκιστεί απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ζούμε μία 10ετία Αναγέννησης της Επιστήμης

Ο CEO της Pfizer, αναγνώρισε την προσπάθεια των συνεργατών του καθώς αυτή έδωσε στον κόσμο το εμβόλιο και τη θεραπεία κατά του covid, για να τονίσει ότι “ζούμε σε μία εποχή Επιστημονικής Αναγέννησης. Στην επόμενη 10ετία, σοβαρότατες καινοτομίες θα αλλάξουν τον χάρτη των ασθενειών στον κόσμο”.

Και δουλεύοντας για αυτή την αλλαγή, η Pfizer εμπιστεύτηκε την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας στην πόλη δύο διεθνή κέντρα του Πολυεθνικού Φαρμακευτικού Κολοσσού, το Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.



Η Θεσσαλονίκη που μας κάνει περήφανους

“Την προηγούμενη εβδομάδα όλοι οι εκτελεστικοί διευθυντές της Pfizer, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και ένιωσα τεράστια περηφάνια γιατί διαπίστωσαν την δύναμη της Ελλάδας, των νέων Ελλήνων επιστημόνων. Όταν δίνεται στους νέους μία δουλειά που μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα ενθουσιάσουν και θα καταπλήξουν”, είπε στη σύντομη αλλά πολύ μεστή ομιλία του ο κ. Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της Pfizer, είπε ότι “δεν πρέπει κανείς να πεθαίνει από covid, με τα φάρμακα και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους αρνητές των εμβολίων, για να προσθέσει ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αξία της Φαρμακευτικής Καινοτομίας αλλά και τεχνολογιών όπως η mRNA, εργαλείο που θα βοηθήσει την διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις επόμενες προκλήσεις, επιδημίες και πανδημίες.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ κράτους και ιδιωτών, επιχειρήσεων και Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και Πανεπιστημίων, στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας, σαν αυτό που πλέον υπάρχει και αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Tον κ. Μπουρλά προσφώνησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας Ισραήλ κα. Παναγοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε εποχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Στη συνεργασία των δύο χωρών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ισραηλικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, λέγοντας ότι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία βρίσκεται στο ξεκίνημά της, προβλέποντας ότι θα διευρυνθεί εντυπωσιακά στο μέλλον.

Στον κ. Μπουρλά η κα. Παναγοπούλου, έδωσε ένα αντίγραφο από το έργο του Ζογγολόπουλου “ομπρέλες”, που είναι σήμα κατατεθέν της Παραλίας της Θεσσαλονίκης ενώ ο κ. Σαλτιέλ του έδωσε ένα αντίγραφο του Μουσείου Ολοκαυτώματος (βάσει σχεδίου).

Πηγή: GRTimes


Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας, Κοσιώνη, Πανταζάρας: Ποιοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον τελικό Κυπέλλου

Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του 14χρονου; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων μέσω TikTok στο Βόλο - Πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr