Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού με σοβαρότητα είναι η μόνη λύση, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα… Πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει σημάνει, ακόμα, το τέλος της απειλής του.
Ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, μικροβιολόγος, επισημαίνει στον Φώτη Καρύδακαι στην εκπομπή Social Net του Action 24 ότι «από τη στιγμή που τα μέτρα πήγαν στην άκρη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη. Η μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό και δεν κατάλαβα ποτέ τη νοοτροπία "Θέλω να βγάλω τη μάσκα". Δεν χωράει στο δικό μου μυαλό. Διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν έχει κηρυχθεί το τέλος της».
Ο κ. Αποστολακόπουλος σημείωσε ότι ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι ηπιότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες. «Παρ’ ότι η μετάλλαξη έχει ήπια συμπτώματα, εν τούτοις, δε σημαίνει ότι η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται σε κλειστούς χώρους», ανέφερε και εξήγησε: «Δεν διασφαλίζει, λοιπόν, κανείς ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι καλύτερη από την όμικρον. Ο κορονοϊός διέψευσε τον κανόνα ότι ο ιός φθίνει με τον καιρό. Γι’ αυτό και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την «απειλή» αυτή με σοβαρότητα»
.
Η Έλενα Ριζά, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζει ότι η χρήση μάσκας είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση του ιού. «Εστιάζω στην πρόληψη και στα προληπτικά μέτρα», ξεκαθάρισε και κατέληξε: «Η χρήση της μάσκας είναι ένα εργαλείο σημαντικό. Αν βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, τότε πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο ιός στην προσπάθειά του να επιβιώσει μεταβαίνει σε άλλες μορφές. Θα είναι πιο μεταδοτικός μεν, αλλά όχι τόσο ισχυρός όπως οι προηγούμενοι δε».
Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει την Toyota, είναι σίγουρα η διορατικότητα. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη «Kenshiki» που έχει δώσει το όνομά της σε ένα ετήσιο forum που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι η επιμονή και η προσήλωση οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα.
Η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών διαδικασιών.