Εικόνες καταστροφής απωτυπώνονται σε βίντεο από drone που δείχνει τις εκτεταμένες ζημιές στον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Αμφισσας, από τη μεγάλη φωτιά της Δευτέρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ιτέα έχουν καεί 3.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης (ελαιόδενδρα επί συνολικής έκτασης του Ελαιώνα 55.000 στρέμματα) και περίπου 9.000 στρέμματα χαμηλής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Ελαιώνας της Άμφισσας είναι ο μεγαλύτερος συνεχόμενος της χώρας και ανήκει στο περίφημο Δελφικό Τοπίο. Υπολογίζεται πως τον αποτελούν περισσότερα από 1.200.000 δέντρα ελιάς, κάποια από τα οποία ξεπερνούν τα πέντε μέτρα σε ύψος, ενώ η ηλικία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.