Χαλκιδική: «Δεν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, χωρίς τον Μάρτιν» λέει ο αδερφός του αγνοούμενου

Χαλκιδική: «Δεν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, χωρίς τον Μάρτιν» λέει ο αδερφός του αγνοούμενου

Τα ίχνη του άνδρα έχουν χαθεί εδώ και 10 ημέρες στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, καθώς παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα

xalkidikiiii
«Δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι χωρίς τον αδελφό μου» αναφέρει ο Γκόραν, αδελφός του 31χρονου Μάρτιν Γιοβανόφσκι που παραμένει αγνοούμενος για δέκατη ημέρα, από τη στιγμή που μαζί με τους φίλους του βούτηξαν στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδη Χαλκιδικής και παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Η οικογένεια του άνδρα από τη Βόρεια Μακεδονία, έφτασε στην περιοχή της Χαλκιδικής την προηγούμενη εβδομάδα και από τότε συμμετέχει στις έρευνες που συνεχίζονται από τις ομάδες εθελοντών. Ο Γκόραν, αδελφός του Μάρτιν, έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα μαζί με φίλους και εθελοντές από την πατρίδα του, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου.

Όπως αναφέρει ο Γκόραν, βρίσκεται στο σημείο των ερευνών μαζί με την μητέρα του, τη σύζυγό του και το μόλις 10 μηνών παιδί του. «Γνωρίζεται ήδη ότι ενεργά ψάχνουμε τον αδελφό μου δέκα ημέρες και μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα σημάδι, κανένα αποτέλεσμα, τίποτα», σημειώνει.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι η έρευνα για τον αδελφό του έχει ξεκινήσει να γίνεται πολύ ακριβή και ζητάει την βοήθεια των Ελλήνων και τις κυβέρνησης, ενώ ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που στέκονται στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες στιγμές που η αγωνία τους έχει φτάσει στο «κόκκινο» και συνεχίζουν τις καθημερινά τις μεγάλες προσπάθειες.

Κλείσιμο
«Η έρευνα για τον αδελφό μου έχει αρχίσει να γίνεται πολύ ακριβή. Νοικιάζουμε αεροπλάνα, υποβρύχια drones και με θερμικές κάμερες, σκάφη. Έχει γίνει πλέον πολύ ακριβή η έρευνα και η οικογένειά μου δεν μπορεί να το αντέξει άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που έχουν έρθει από την πατρίδα μου, τον ΟΦΚΑΘ που είναι συνέχεια δίπλα μας και δεν μας έχει αφήσει ούτε λεπτό, όλους τους ανθρώπους για τις δωρεές που έρχονται από παντού, καθώς χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Επίσης, την Ελληνική κυβέρνηση που έδωσε παράταση στις έρευνες για μερικές ημέρες και πραγματικά το εκτιμούμε αυτό», αναφέρει ο Γκόραν

Σήμερα κλείνουμε 10 μέρες έρευνας. Ακούστε το συγκινητικό μυνήμα που στέλνει ο αδερφός του Μάρτιν. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Posted by Ραμος Χρηστος on Monday, July 18, 2022
«Δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου χωρίς τον αδελφό μου»

«Τώρα εγώ και η οικογένειά μου έχουμε κολλήσει σε μία ξένη χώρα, χωρίς να μιλάμε την ελληνική γλώσσα. Δεν μπορώ να γυρίσω στο σπίτι μου χωρίς τον αδελφό μου. Δεν μπορώ να πω τίποτα στην μητέρα μου. Πώς θα την γυρίσω στην πατρίδα χωρίς τον αδελφό μου; Για αυτό ζητώ από την Ελληνική κυβέρνηση, αν μπορεί, να μας βοηθήσει με οποιανδήποτε τρόπο. Με το Λιμενικό, τα αεροπλάνα, με drones και ελικόπτερα, με τον ελληνικό πληθυσμό που διαθέτει σκάφη, αν μπορούν να ψάξουν και αυτοί. Αν μπορούν να βοηθήσουν οι πολίτες που έχουν drone, καθώς διαθέτουμε πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων και έχουμε πολύ μεγάλη επιφάνεια για να καλύψουμε», υπογραμμίζει ο αδελφός του Μάρτιν.

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν» - Στην μάχη του εντοπισμού και το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ

«Συνεχίζουμε να είμαστε διαρκώς μέσα στη θάλασσά. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις έρευνες, ούτε το επόμενο διάστημα», τονίζει στο protothema.gr, ο πρόεδρος των εθελοντών διασωστών του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος.

«Σήμερα βγάζει καιρό, καθώς τα μελτέμια ξεκινάν πιο νωρίς από το βράδυ που υπολογίζαμε. Όσο μπορέσουμε και αντέχουμε θα ψάχνουμε. Σήμερα ρίχνουμε στην μάχη του εντοπισμού ξανά το υποβρύχιο drone. Στο σκάφος είναι και δύο εθελοντές από τα Σκόπια και ο αδελφός του Μάρτιν και δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του παλικαριού», συμπληρώνει ο κ. Ράμος.
ofkath__2_
ofkath__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι καρατόμησε τον αρχηγό της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα για «εσχάτη προδοσία»


Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι ξόδεψε στη Μύκονο 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon


Αυξήσεις- «φωτιά» σε βασικά είδη στην Τουρκία – Τα λεμόνια και οι πατάτες είναι ακριβότερα κατά 614%!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης