Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγναντα Ηλείας.
Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 41 οχήματα, 80 πυροσβέστες, ενα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, ένα ελικόπτερο Erickson, ένα ελικόπτερο ΑΒ214 2 CL 215 και 2 CL 415. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.
Ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο είναι σχετικά κοντά στον οικισμό 'Αγναντα, αλλά δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην κινδυνεύσει ο οικισμός.
Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο patrisnews.com, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για να περιοριστεί το μέτωπο, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς της Ροδιάς και του Λουκά.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγναντα Ηλείας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.