Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος τιμάται με το διεθνές ενδοκρινολογικό βραβείο Transatlantic Alliance Award
Το βραβείο, που εγκαινιάστηκε το 2021, απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στην ενδοκρινολογική έρευνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοκρινολογίας (ΕΕΕ) ανακοίνωσε ότι ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χρούσος έλαβε ακόμη μία διεθνή διάκριση, καθώς τιμάται με το διεθνές βραβείο Transatlantic Alliance Award για το 2023.
Το βραβείο, που εγκαινιάστηκε το 2021, απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στην ενδοκρινολογική έρευνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (Ευρώπη και ΗΠΑ). Ο κ. Χρούσος, όπως επισημαίνεται από την ΕΕΕ, έχει εξέχουσα και ευρεία συνεισφορά στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού, ιδίως της Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες.
«Το έργο του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην κατανόησή μας για ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ανθρώπινων διαταραχών, μεταξύ άλλων του άγχους και της κατάθλιψης, των διαταραχών διατροφής, της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, των διαταραχών του ύπνου και των φλεγμονωδών αυτοάνοσων και αλλεργικών ασθενειών», όπως τονίζεται.
«Ο Γιώργος Χρούσος είναι ένας εξέχων επιστήμονας, ένας «γίγαντας» στο πεδίο του. Έχει συγγράψει πάνω από 1.000 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει περισσότερες από 180.000 ετεροαναφορές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, καθηγητής Μάρτιν Ράινκε.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 στο Σικάγο.
Με κάθε συλλογή, με κάθε κομμάτι, με κάθε πρωτοβουλία, η H&M αλλάζει το παρόν και το μέλλον της μόδας, σταθερά, αποφασιστικά και εμπνευσμένα, εδώ και 78 χρόνια.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Με ανάμεικτες αντιδράσεις έγιναν δεκτά τα δύο νέα σχέδια δράσης της Κομισιόν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.