Η SKY express, η ελληνική αεροπορική με τον νεότερο στόλο αεροσκαφών στην Ελλάδα έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, αλλά και μια θέση στην καρδιά κάθε ταξιδιώτη, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας.
Σεμινάρια γευσιγνωσίας στην Καλαμάτα
Σεμινάρια γευσιγνωσίας στην Καλαμάτα
Η αρχή έγινε με το ελαιόλαδο και θα ακολουθήσουν για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα
Σεμινάρια γευσιγνωσίας οργανώνονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των τοπικών μας προϊόντων. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται, στο Εκθετήριο των Μεσσηνιακών προϊόντων, που λειτουργεί στο Ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αντίστοιχα.
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από στελέχη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης συμμετείχε και ομάδα επισκεπτών της της πόλης από την Αγγλία.
Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα και τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιδίωξη μας είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει το τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα γαστρονομικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από στελέχη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης συμμετείχε και ομάδα επισκεπτών της της πόλης από την Αγγλία.
Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα και τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιδίωξη μας είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει το τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα γαστρονομικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα