Αυτή την Κυριακή στο Θέμα, ο Στέλιος Παρλιάρος μας ετοιμάζει «40 συνταγές για έναν γλυκό χειμώνα»
Η συνταγή για έναν γλυκό χειμώνα...
Για να πετύχει η συνταγή, ζυμώσαμε τη φροντίδα με το ενδιαφέρον, πασπαλίσαμε με αγκαλιές και γέλια, γαρνίραμε με φιλιά και όνειρα.
Φτιάξαμε cheesecakes και μαρέγκες, γλυκά με χειμωνιάτικα φρούτα και κέικ δίχως μίξερ, δημιουργήσαμε σοκολατένιους πειρασμούς, πήραμε τα κλασικά ελληνικά γλυκά των γιορτών και τα ανανεώσαμε, κρατώντας όμως απείραχτα τη γεύση και τα αρώματά τους.
Γι’ αυτόν τον χειμώνα που τώρα μόλις ξεκινάει, μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή που μας φέρνει κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Τη συνταγή της χαράς και του μοιράσματος της πιο αθώας απόλαυσης: των γλυκών που τόσο αγαπάμε όλοι μας.
Ξεφυλλίστε και μαγειρέψτε μαζί μας:
Τα γλυκά της γιορτής
Τα πιο κλασικά και αγαπημένα ελληνικά γιορτινά γλυκά του χειμώνα γίνονται η πρώτη ύλη για την έμπνευση του Στέλιου Παρλιάρου, που τα μετουσιώνει σε φρέσκες, αλλιώτικες δημιουργίες για όλο τον χρόνο.
Υγρή καρυδόπιτα, Κορμός από βασιλόπιτα, Βασιλόπιτα, Κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα, Πίτα από κουραμπιέ, Μελομακάρονα κ.ά. πολλά και υπέροχα…
Η βασίλισσα σοκολάτα
Η σοκολάτα, η τροφή των θεών, μεταμορφώνεται από τον Στέλιο Παρλιάρο σε θεϊκές δημιουργίες, γεμάτες με τη γεύση και τα αρώματά της.
Τρούφες με σοκολάτα και κάστανο, Φοντάν κάστανο με σοκολάτα, Καπουτσίνο, Σοκολατάκια με ρούμι, Σοκολατόπιτα, Εύκολο άλειμμα σοκολάτας κ.ά.
Cheesecakes x 6
Λατρεμένα cheesecakes, του ψυγείου ή του φούρνου, με έμπνευση από την Κρήτη ή με καταγωγή από τους Βάσκους, σαν κέικ ή ως flan, με φρούτα ή με αλμυρή καραμέλα, αλλά πάντα με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.
Ψητό cheesecake, Κρητικό cheesecake, Cheesecake σαν κέικ, με άρωμα εσπεριδοειδών, «Καμένο» cheesecake των Βάσκων, Cheesecake
με salted caramel και άλλες νοστιμιές!
Κέικ χωρίς μίξερ
Το πιο αγαπημένο, το πιο απλό γλυκό, τώρα γίνεται ακόμη πιο εύκολο, αφού δεν χρειάζεται καν μίξερ. Αυτή την εποχή παίρνει αρώματα από χειμωνιάτικα φρούτα και μπαχαρικά και γλυκαίνει μοναδικά την καθημερινότητά μας.
Caprese πορτοκάλι, Marble κέικ με ελαιόλαδο, Κέικ με ελαιόλαδο και ανανά, Υγρό κέικ με λεμόνι, Κέικ αμυγδάλου με δαμάσκηνα, Σοκολατένιο κέικ με μπαχαρικά
Μήλα & κυδώνια
Τα δύο φρούτα που πρωταγωνιστούν στις χειμωνιάτικες κουζίνες και στα τραπέζια μας αλλάζουν όψη και μεταμορφώνονται σε γλυκά αρωματικά και απίστευτα εθιστικά.
Τάρτα με μήλα στον φούρνο, Κυδωνόπαστο, Μηλόπιτα σκεπαστή, Τάρτα με κυδώνια.
Οι μαρέγκες βήμα-βήμα και τα γλυκά τους
Από τους μπεζέδες μέχρι την πάβλοβα η διαδρομή είναι μικρή αν γνωρίζεις το μυστικό της πρωταγωνίστριας: πώς να φτιάχνεις δηλαδή τη σωστή, άψογη, ισορροπημένη μαρέγκα, που θα αγκαλιάσει όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Γαλλική μαρέγκα & Pavlova με φράουλες και σμέουρα
Ιταλική μαρέγκα & Τούρτα λεμονιού και καμένη μαρέγκα
Ελβετική μαρέγκα & Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους
Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr