Αρτα: Ιερόσυλος διέρρηξε έξι ναούς και άδειασε τα παγκάρια

Αρτα: Ιερόσυλος διέρρηξε έξι ναούς και άδειασε τα παγκάρια

Συνολικά μόλις 125 ευρώ «έβγαλε» από τις κλοπές ο 34χρονος

orthodoxi_ekklisia
Μια σειρά από έξι διαρρήξεις που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Άρτας εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας και για την εμπλοκή του σε αυτές ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος Έλληνας που ερευνάται αν τυχόν δρούσε και σε άλλες περιοχές.

Όπως προέκυψε, ο δράστης πήγαινε με το αυτοκίνητό του στους ναούς, παραβίαζε τις εισόδους τους με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και στη συνέχεια άρπαζε ολόκληρα τα παγκάρια ή τα χρήματα από το εσωτερικό τους. Με τον τρόπο αυτό, διέπραξε τέσσερις κλοπές σε εκκλησίες στην πόλη της Άρτας και στις περιοχές Καλόβατο, Κιρκιζάτες και Ελεούσα, καθώς και δυο απόπειρες σε ναούς στις Κιρκιζάτες και την Γραμμενίτσα, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά μόλις 125 ευρώ.

Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του ιερόσυλου συνεχίζεται, ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αλλοδαποί διέρρηξαν ναό και έκλεψαν τάματα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η κλοπή που έγινε στις 11 Ιανουαρίου σε μια εκκλησία στη Θήβα και ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι άρπαξαν από το εσωτερικό του ναού διάφορα κοσμήματα και άλλα τάματα πιστών συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ. Σε βάρος των ιερόσυλων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικία και τραυμάτισαν πεζό στην Πάτρα - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

ΗΠΑ και Γερμανία ξεπέρασαν το αδιέξοδο και ετοιμάζονται να στείλουν βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Survivor All Star: Οι 4 του τάκου και το… σίριαλ των κρυφών συναντήσεων – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης