Ντενίζ Μπαλτσαβιά: Έφυγε από τη ζωή η «γιαγιά» της «Ερατούς» από τους «Ψίθυρους Καρδιάς»

Εκτός από τους «Ψίθυρους Καρδιάς» για ένα χρόνο κρατούσε τον ρόλο της «Θείας Ορτανσίας» στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνες και εγώ»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσα από τα social media o πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. 

«Το ΣΕΗ σήμερα θρηνεί μια μεγάλη αγωνιστρια του Σωματειου μας ... Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά η σπουδαία ηθοποιός με τους αξέχαστους ρόλους, η συνεπής οραματίστρια που με πάθος υπηρέτησε τα πιστεύω της για τον υγιή σοσιαλισμό, η αγωνιστρια του λαού και του κλάδου μας, η ένθερμη υποστηρίκτρια της ποιότητας, η φίλη, η γυναίκα με το αστείρευτο χιούμορ... ένα αξιολάτρευτο πλάσμα υπόδειγμα εργατικότητας για τους νέους δεν είναι πια κοντά μας... έφυγε στα 91 της... Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ντενίζ.. Σ ευχαριστούμε για ολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από σειρές όπως «Εκείνες και εγώ», μέσα από τον ρόλο της «θείας Ορτανσίας», καθώς και στους «Ψίθυρους Καρδιάς», όπου ενσάρκωνε τη «γιαγιά» της «Ερατούς» (Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους).

Οι συμμετοχές της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση:

Ο θησαυρός της Αγγελίνας (2005), Αγάπη στα 16 (2004), Λίφτινγκ (2001), Ροζ ολοταχώς (2001), Οι αριθμημένοι (1998,) Η ηλικία της θάλασσας (1978),Ψίθυροι καρδιάς (1997), Εκείνες κι εγώ (1996), Οι μεν και οι δεν (1993), Οι φρουροί της Αχαΐας (1992).

ΚΚΕ: Υπήρξε μαχητική και ασυμβίβαστη μέχρι τέλους στην Τέχνη της και τον κοινωνικό αγώνα

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας συντρόφισσα, τη σπουδαία ηθοποιό Ντενίζ Μπαλτσαβιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ. «Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά αγάπησε πολύ τη δουλειά της. Υπήρξε μαχητική και ασυμβίβαστη μέχρι τέλους στην Τέχνη της και τον κοινωνικό αγώνα. Πάνω στο σανίδι του θεάτρου για περισσότερες από 4 δεκαετίες πάλεψε, δημιούργησε, ονειρεύτηκε. Με απόλυτη συνείδηση για τον διαπαιδαγωγητικό χαρακτήρα του Πολιτισμού υπηρέτησε την Τέχνη που ανεβάζει τη ζωή. ”Η τέχνη είναι για τον λαό, όχι για τους εκλεκτούς. Η τέχνη μορφώνει το λαό, είναι η ζωή του η ίδια”, έλεγε.

Σπούδασε αγγλική φιλολογία και θέατρο στην Αγγλία, ενώ παράλληλα δούλευε. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας μας, όπως τους Παξινού, Μινωτή, Καρέζη, Καζάκο, Γεωργούλη, Παΐζη. Πρώτη της εμφάνιση ήταν με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Σημαντικοί ήταν οι ρόλοι της και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, μέλος του οποίου υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής της. Για τα δικαιώματα του κλάδου της πάλεψε για χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΣΕΗ. Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούταν στο ”Σπίτι του Αγωνιστή”» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της, καταλήγει η ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Η λαμπερή και η... σκοτεινή πλευρά της γιορτής του έρωτα

Τι λένε οι ειδικοί για την εκδοχή του ντόμινο και την πιθανότητα μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα

Λήστεψε για τον... έρωτά του 19χρονος στη Λάρισα - Η 14χρονη Τουρκάλα και η φυλακή
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr