Αχαΐα: Συνελήφθη 50χρονος που είχε «γιάφκα» με 14.500 κροτίδες

Αχαΐα: Συνελήφθη 50χρονος που είχε «γιάφκα» με 14.500 κροτίδες

Έφοδος των αστυνομικών στις επιχειρήσεις του – Βρέθηκαν κροτίδες και 2.500 βεγγαλικά, φωτοβολίδες και καπνογόνα

arrest
Στη σύλληψη ενός 50χρονου εμπόρου στην Κάτω Αχαΐα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, μετά από έφοδο που έκαναν σε κατάστημα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στην κατοχή του βρέθηκαν 14.500 κροτίδες και είδη πυροτεχνημάτων, όπως επίσης εκατοντάδες βεγγαλικά, φωτοβολίδες, καπνογόνα κλπ.

Στόχος του ήταν να διοχετεύσει τις ποσότητες στην τοπική αγορά και κυρίως σε νεαρούς, ενόψει και των καρναβαλικών εκδηλώσεων που αυξάνει το ενδιαφέρον για τέτοια προϊόντα.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης μετά την «έφοδο» των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι, αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν θέσει τις κινήσεις του άνδρα υπό παρακολούθηση και κατά τη χθεσινή έρευνα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το «εμπόρευμα».

Κλείσιμο
Ο 50χρονος, που δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, τα έφερνε και στη συνέχεια τα «έσπρωχνε» στους ενδιαφερόμενους. Τα πωλούσε στη λιανική, έναντι περίπου 13 ευρώ το κουτί. Οι συναλλαγές γινόταν από τον ίδιο, ενώ βασική προϋπόθεση για να γίνει η αγοραπωλησία ήταν οι πελάτες να είναι άτομα εμπιστοσύνης.


Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα, πως όποιος ήθελε να προμηθευτεί κροτίδες ή διάφορα είδη πυροτεχνημάτων, θα έπρεπε να έρθει σ’ επαφή μαζί του. Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει πώς «προμήθειες» έφυγαν με προορισμό την Πάτρα.

Κατά τη σύλληψή του φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως είχε παραγγείλει τις ποσότητες από το εξωτερικό με σκοπό να τις διαθέσει κατά την καρναβαλική περίοδο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ελέγχου στο δικαστήριο 25χρονη που αποκεφάλισε τον εραστή της και ασέλγησε στη σορό

Ο σεισμός της Τουρκίας άγγιξε το 12 σε ένταση - Γιατί δεν θα έχουμε τέτοια καταστροφή στην Ελλάδα

Αυξάνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός σε Τουρκία και Συρία - Στους 41.000 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης