Σεισμός στην Τουρκία: «Οι Τούρκοι μας χειροκροτούσαν πριν καν φτάσουμε στα χαλάσματα» περιγράφει Έλληνας διασώστης

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι Τούρκοι μας χειροκροτούσαν πριν καν φτάσουμε στα χαλάσματα» περιγράφει Έλληνας διασώστης

Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μίλησε για όσα είδε στην Τουρκία και τις απίστευτες καταστροφές

diasostis-tourkia-lakia
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης επέστρεψε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας. Με χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς, οι οικογένειες των διασωστών υποδέχθηκαν τους 27 εθελοντές, που συνέδραμαν στις έρευνες για την διάσωση ανθρώπινων ζωών, στις περιοχές που ισοπέδωσε ο φονικός σεισμός.

Ο Γιώργος Λάκιας, μέλος της Ομάδας που επέστρεψε από την Τουρκία, μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ μιλώντας συγκινημένος για όσα έζησε στην Τουρκία με τις τραγικές εικόνες καταστροφής να απλώνονται μπροστά του. 

«Η πιο σοκαριστική στιγμή ήταν στην πόλη Αντιγιαμάν. Γνωρίζαμε πως ο σεισμός είχε ρίξει κτήρια αλλά αυτό που είδαμε ήταν πέρα από κάθε φαντασία» ανέφερε αρχικά για όσα απίστευτα είδε για να συμπληρώσει: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ελπίδα. Είχαμε τον εξοπλισμό μας σε μια παιδική χαρά και ενώ στέλναμε εργαλεία και άτομα για βοήθεια, ένα παιδάκι ήρθε και απλά έκανε τσουλήθρα. Αυτό είναι ελπίδα».

Στη συνέχεια, όπως είπε, ήταν απελπιστικά όσα αντιμετώπισαν: «Την τελευταία ημέρα που επιχειρήσαμε ήταν πολλά συνεργεία και είχαμε τρεις πεσμένες οικοδομές. Με όσους έχουμε μιλήσει, λένε πως έζησαν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της καταστροφής. Μπήκαμε σε μια πόλη ερείπιο, είχε εκατοντάδες φαγάνες για να απομακρυνθούν τα μπάζα, ο κόσμος να προσπαθεί να ζεσταθεί με αυτοσχέδιες φωτιές και να μαγειρέψει για τους εθελοντές».

Κλείσιμο
Όπως είπε επίσης, επειδή η αποστολή άργησε να φτάσει, «επικεντρωθήκαμε στο να βρούμε ζωντανούς», ενώ για την υποδοχή στους Έλληνες από τους Τούρκους ο Γιώργος Λάκιας είπε: «Ηταν απίστευτη, σηκωνόντουσαν και μας χειροκροτούσαν ακόμα και πριν φτάσουμε στα χαλάσματα».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqjrdga4t8ex)
 

Τέλος ο Έλληνας διασώστης  βούρκωσε μιλώντας για την οικογένειά του λέγοντας πως «οι οικογένειές μας είναι δίπλα και μας στηρίζουν. Οταν γυρίσατε σπίτι ήταν μια δύσκολη στιγμή. Ηρθαμε από κάπου που είδαμε το κακό και χωρίς να το θέλεις ταυτίζεσαι. Δεν είπα κάτι στις κόρες μου, το μόνο που κάναμε ήταν να αγκαλιαστούμε»


Ειδήσεις σήμερα:

Τσικνοπέμπτη με τοπικές νεφώσεις και 16 βαθμούς Κελσίου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
 

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Οι νέες προσθήκες και τα προϊόντα για τη Σαρακοστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης