Το MetaVerse, το Hollywoοd και ο πιο επιτυχημένος Έλληνας Startupper

Το μεγαλύτερο Metaverse και Web3 event στον πλανήτη διοργανώθηκε στις 16 με 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Στις 16 με 18 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στην Αθήνα το μεγαλύτερο Metaverse και Web3 event στον πλανήτη. Εκατοντάδες κόσμος πέρασε και είδε ομιλητές που έχουν κερδίσει Oscar (ΔΥΟ για την ακρίβεια και έχουν προταθεί και για τρίτο αυτή την χρόνια) για ταινίες όπως το Jurassic Park, Avatar, Back To The Future, Star Wars και Forrest Gump, cryptoΘεούς που μαζεύουν λεφτά για να αγοράσουν μία ομάδα NBA και φυσικά τον “βασιλιά” του MetaVerse και γνωστό επιχειρηματία και επενδυτή, Jon Victory (γνωστό και σαν Γιάννη Βλαχογιάννη) - μαζί με άλλους 20 ομιλητές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο.




Ο Jon V προετοίμαζε αυτό το conference μαζί με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα και την Άννι Παναγιωτοπούλου για πάνω από 3 μήνες, από το σπίτι του στο Los Angeles, καθώς ήθελε να φέρει “το μέλλον” στην Ελλάδα.




Στις 16 Δεκεμβρίου, στον εκπληκτικό χώρο του The Blender Gallery στην Γλυφάδα, άρχισε το VIP Exhibition του MetaVerse όπου οι καλεσμένοι γνώρισαν από κοντά τον Rick Carter και είδαν τα έργα τέχνης που οδήγησαν στις Hollywood ταινίες και απέφεραν δισεκατομμύρια δολάρια.



Πέρα από τους καταπληκτικούς πίνακες, είδαμε και αντικείμενα από τις ταινίες όπως το jacket του Spielberg που φόρεσε στην ταινία Jurassic Park.



Στον ίδιο χώρο, πήραν μέρος για δύο μέρες και ομιλίες που ήταν υπό μορφή firechats με συμμετοχή του κοινού. Η ενέργεια που είχε δημιουργήσει η ομάδα του Blender - Ιάσων Θεοφανίδης (Director),
Λεώνη Γαβρία (Manager - Strategic and Creative Development),
Μαρία Γούναρη (Events Manager) και
Χριστίνα Ντουγεροπούλου (Curator - Art consulting & Programming)
ήταν απερίγραπτη:



Ομιλητές κάνανε νοητικές βουτιές στην μυθοπλασία, τα NFTs, την αρχαία Ελλάδα, την τεχνητή νοημοσύνη, την δημιουργία νέων πόλεων, τα κρυπτονομίσματα, για το biohacking και αναπνοές Wim Hoff περιτριγυρισμένοι από τέχνη αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ σε ένα μοναδικό κτήριο με μοναδική ενέργεια. Το The Blender Gallery κάνει αρκετές εκθέσεις “για το μέλλον” και πραγματικά η ομάδα του ξέρει πως να κάνει μοναδικές και ανεξίτηλες εκθέσεις.



Το κοινό (πάνω από 1000 άτομα πέρασαν στις τρεις μέρες του conference) μπορούσε να κάνει ερωτήσεις, να προτείνει επαγγελματικές συνεργασίες αλλά και να οδηγήσει την κουβέντα σε άλλες κατευθύνσεις.



Παράλληλα με τις ομιλίες, ένας διαγωνισμός προγραμματιστών (hackathon) έλαβε μέρος για δύο μέρες στον μοναδικό χώρο του The Egg. Ομάδες δημιούργησαν εφαρμογές blockchain και μοιράστηκαν το έπαθλο των $999 σε κρυπτονομίσματα.



Το The Egg, είναι από τα καλύτερα Incubator & Accelerator που υπάρχουν στην Ελλάδα με τρομακτική τεχνογνωσία, εγκαταστάσεις αλλά και πραγματική υποστήριξη εταιρειών σε όλες τις φάσεις τους.



Η διοργάνωση ενός τέτοιου event, καθώς το event είχε παγκόσμια κάλυψη και χορηγούς,
αναβάθμισε την Ελλάδα από την χώρα του “καλοκαιριού”, στην χώρα της τεχνολογίας, του blockchain και του Storytelling.



Το τρίτο “V as in MetaVerse” θα λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr