Οστεοπόρωση: Οι άγνωστοι παράγοντες επικινδυνότητας και ο ρόλος της διατροφογενετικής στην αντιμετώπιση και στην πρόληψή της

Αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από οστεοπόρωση και πολύ περρισότεροι έχουν διαγωστεί με αυξημένη απώλεια της οστικής τους πυκνότητας

Η οστεοπόρωση, που ορίζεται σαν αυξημένη απώλεια της οστικής πυκνότητας, συχνά θεωρείται σαν η ασθένεια του γήρατος, κάτι αναπόφευκτο που έρχεται με την πάροδο των χρόνων, και ίσως κάτι που αφορά κυρίως τις γυναίκες κατά και μετά την εμμηνόπαυση.

ΛΑΘΟΣ!

Με το μέσο όρο ζωής συνεχώς να αυξάνεται και όλο και μεγαλύτερους ηλικιακά πληθυσμούς παγκόσμια, το να θεωρούμε αυτό σαν δεδομένο είναι αδικαιολόγητο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από οστεοπόρωση και πολύ περρισότεροι έχουν διαγωστεί με αυξημένη απώλεια της οστικής τους πυκνότητας.

Παράγοντες όπως το κάπνισμα, κακή διατροφη, μειωμένη κίνηση και δραστηριότητα, διατροφικές ή ορμονικές διαταραχές, προβλήματα απορρόφησης και αυτοάνοσα ή άλλα μεταβολικά νοσήματα (υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης, καρκίνος κτλ), όπως και η χρόνια χρήση κορτικοστεροειδών ή άλλων φαρμάκων, όλα αυξάνουν το ρίσκο μείωσης της οστικής μάζας, καταγμάτων και άλλων σοβαρών τραυματισμών με άμεσο κίνδυνο απώλειας της ποιότητας ζωής (ή και της ίδιας της ζωής σε κάποιες περιπτώσεις!).



Το σημαντικό είναι όχι μόνο να εντοπίσεις αυτούς τους παράγοντες αλλά και να εφαρμόσεις αυτές ακριβώς τις τεχνικές που είναι κατάλληλες για την περίπτωση σου με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το μικρότερο ρίσκο για παρενέργειες ή άλλα προβλήματα.

Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει η διατροφογενετική: ένας ειδικός κλάδος της γενετικής και διατροφολογίας. Ειδικά τεστ, ανάλυση και ερμηνεία βοηθούν στη σύνθεση προσωποποιημένων τεχνικών και μεθόδων (“precision medicine”) που στοχευμένα μπορούν να αντιμετωπίσουν την αιτία του προβλήματος στη ρίζα του.

Είναι στο χέρι μας να ζήσουμε μια δραστήρια, υγιή ζωή ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι γενικές συμβουλές συχνά δεν αρκούν ή δεν είναι κατάλληλες για όλους. Μια πιο ειδική προσέγγιση επιβάλλεται.

Είτε έχετε διαγνωστεί με οστεοπόρωση, πάσχετε απο μυοσκελετικά προβλήματα και χρόνιους πόνους ή απλά θελετε να παραμείνετε δραστήριοι, δυνατοί και δημιουργικοί για μια ζωή, αυτή είναι η ευκαρία να δράσετε άμεσα.



Η Διατροφογενετική συναντάει την Μέθοδο της OsteoStrong® με στόχο την μέγιστη βελτίωση της Οστικής πυκνότητας και όχι μόνο!

Η Επιστήμη της Διατροφεγενετικής με την Επιστήμη της μεθόδου της OsteoStrong® έχουν ένα πολύ σημαντικό κοινό στόχο! Την αντιμετώπιση της Οστεοπενίας/Οστεοπόρωσης, την απομάκρυνση των πόνων από μυοσκελετικά θέματα και την αντιγήρανση. Για αυτό η κα Μαρία Ρηγοπούλου,MSc, DipION (Osteoporosis Specialist and Coach Nutrigenetics, Anti-aging) την Παρασκευή 17/10 και ώρα 17:00 στο κέντρο της OsteoStrong® στο Μαρούσι (Σώρου 3-5, τηλ 2106179265), θα μας παρουσιάσει πως η διατροφογενετική μπορεί να βοηθήσει τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της οστεοπενίας/οστεοπόρωσης, με η χωρίς φαρμακευτική αγωγή και πως σε συνδυασμό με την οστεογονική φόρτιση που επιτυγχάνεται στην OsteoStrong® μπορούν να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες να βελτιώσουν την οστικής τους πυκνότητα. Το workshop θα καλυφθεί και διαδικτυακά.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την κα Μαρία Ρηγοπούλου

Maria Rigopoulou - Nutrigenetics Osteoporosis Expert and Coach
MSc, DipION
Nutritional Therapist
Functional Medicine practitioner, Yoga and Breathwork instructor
Location: London & Surrey (UK) and Athens (Greece), Zoom

Η Μαρία εξειδικεύεται στη διατροφογενετική (Nutrigenetics) και την οστεοπόρωση εδώ και 15 χρόνια, εφαρμόζοντας πρακτικές λειτουργικής ιατρικής (Functional Medicine), κλινικής και ολιστικής διατροφολογίας και coaching, και προσαρμοσμένες μεθόδους Yoga.

Το προσωπικό της ταξίδι στο χώρο της υγείας άρχισε από μικρή ηλικία όταν λόγω αγχώδους διαταραχής και συνεχών αναπνευστικών και άλλων λοιμώξεων, άρχισε να ενδιαφέρεται και να ερευνά φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της.

Κομβικό σημείο στη ζωή της ήταν γύρω στα 30 όταν διαγνώστηκε με προχωρημένη οστεοπόρωση.

Από τότε και στο εξής, μελέτησε και σπούδασε σε βάθος τη σχέση μεταξύ χρόνιων ασθενειών, γενετικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας και τώρα συνδυάζει αυτή τη γνώση και εμπειρία σε ειδικά προγράμματα υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης και anti-aging.
Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας και πραγματοποιεί συνεδρίες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά κυρίως μέσω zoom.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικά λάθη και αλληλοκατηγορίες στις καταθέσεις - «Πανικόβλητος και ανεπαρκής» ο μοιραίος σταθμάρχης

«Πανηγυρίζει» ο Πολάκης για την απομάκρυνση της Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Την παρομοιάζει με... σμέρνα

Η μαφία της Μυκόνου και η μαρτυρία αυτόπτη για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr