Απεβίωσε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου
Απεβίωσε την Κυριακή 19/3 -σε ηλικία 93 ετών, στο Λουγκάνο της Ελβετίας- όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, ο ιδρυτής και «πατριάρχης» του ομίλου Συγγελίδη
Ο Γιώργος Συγγελίδης υπήρξε ένας δαιμόνιος και άοκνος επιχειρηματίας ο οποίος από πολύ νωρίς διέβλεψε τις προοπτικές που έχει η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και το 1965 ίδρυσε την CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.
Σήμερα η CITROËN Ελλάς Α.Ε συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με περισσότερους από 44 εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλη την Ελλάδα.
Μαζί με την –επίσης εκλιπούσα- σύζυγό του, Θεοδώρα, ανέπτυξε και εδραίωσε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη, με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.
O γιος του Γιώργου Συγγελίδη, Γιάννης
Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής -το 1981- από τη Γαλλική Δημοκρατία. Ο Γιώργος και η Θεοδώρα Συγγελίδη απέκτησαν τρία παιδιά, τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα Συγγελίδη.
Ο Γιάννης και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης ανέλαβαν τα ηνία ενός Ομίλου με γερές βάσεις, τον οποίο σήμερα έχουν αναδείξει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Εκτός από τη Citroën, εκπροσωπεί επίσης τις Peugeot, DS, Opel και Mazda και συνεχώς αναπτύσσεται σε νέες δραστηριότητες.
O γιος του Γιώργου Συγγελίδη, Πολυχρόνης
Κλείσιμο
Ακόμα και αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Γιώργος Συγγελίδης υπήρξε με την εμπειρία και το πάντοτε εύστροφο μυαλό του ένας πολύτιμος σύμβουλος για τα παιδιά του, με τα οποία διατηρούσε μέχρι το τέλος σχέσεις στοργής και αγάπης.
Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής ο Όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει, σήμερα Παρασκευή, κλειστός, ενώ η κηδεία του θα διεξαχθεί -σε στενό οικογενειακό κύκλο- στο Λουγκάνο, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!