Τρεις φορές άλλαξαν χέρια δύο τόνοι κλεμμένα καλώδια χαλκού

Τρεις φορές άλλαξαν χέρια δύο τόνοι κλεμμένα καλώδια χαλκού

Πέντε άτομα συνελήφθησαν

kalodia
Μια αλυσίδα γεγονότων που συνέδεαν τον δράστη της λεηλασίας ενός μη λειτουργικού εργοστασίου στην Ορεστιάδα με τις διαδοχικές πωλήσεις των καλωδίων χαλκού βάρους άνω των δύο τόνων που είχε κλέψει, αποκαλύφθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που συνέλαβαν πέντε Έλληνες.

Αρχικά, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό εταιρείας μεταφορών και βρήκαν στην καρότσα του καλώδια χαλκού συνολικού βάρους δύο τόνων και 270 κιλών, που διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από το λεηλατημένο εργοστάσιο. Προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν η εταιρεία χονδρικού εμπορίου μη επικίνδυνων απορριμμάτων που διατηρούν δυο συνεταίροι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματίες συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι είχαν αγοράσει τα καλώδια από άλλους δυο δράστες οι οποίοι διατηρούν επιχείρηση συλλογής και ανακύκλωσης μετάλλων. Με τη σειρά τους, έπεσαν και αυτοί στα χέρια των αστυνομικών και παραδέχθηκαν ότι είχαν αγοράσει τα καλώδια από τον πέμπτο δράστη που τα είχε ξηλώσει από το εργοστάσιο!

Όλοι μαζί, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας που άσκησε στους τέσσερις ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο πέμπτος κατηγορείται για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ωστόσο, στο φορτηγό βρέθηκαν και 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας από γεωργικές αρδεύσεις, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι διαβόητοι αδελφοί Μενέντεζ που σκότωσαν τους γονείς τους ζητούν αποφυλάκιση βάσει νέων στοιχείων

Ο Άλκης Καμπανός «ήταν πεσμένος και τον χτυπούσαν 3-4 άτομα» είπε στην απολογία του ο 5ος κατηγορούμενος

Η θλίψη του Καρόλου για τη φυγή του Χάρι και η πρόποση για τον εγγονό του Άρτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης