Diesel - Βενζίνη: Τελικά θα ισχύσει η… βόμβα Μητσοτάκη;

Diesel - Βενζίνη: Τελικά θα ισχύσει η… βόμβα Μητσοτάκη;

Τα δεδομένα άλλαξαν μετά την απόφαση της Ε.Ε. και πλέον θα πρέπει να προσαρμοστεί και η Ελλάδα σε αυτά. Ισχύει η αυστηρή απόφαση που έχει ήδη παρθεί στη χώρα μας για το τέλος των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης;

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-02__9_51_37_πμ

Θυμίζουμε οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία, που προτοστάτησε στην... επανάσταση κατά της πλήρους απαγόρευσης των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (diesel, βενζίνης), ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για το μέλλον των αυτοκινήτων αυτών.

Σύμφωνα με αυτή δε θα ισχύσει η πλήρης απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες diesel και βενζίνης, εφόσον αυτά από το 2035 θα χρησιμοποιούν μόνο κλιματικά ουδέτερα καύσιμα, τα λεγόμενα e-fuels.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και οι σημερινοί κινητήρες -και ακόμα καλύτερα οι τεχνολογίας EURO7 που έρχονται από τον Ιούλιο του 2025- είναι έτοιμοι για αυτά τα καύσιμα .

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2021 την πλήρη απαγόρευση της πώλησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 -δηλαδή 5 χρόνια νωρίτερα από την απόφαση της Ε.Ε., και το 2025 για τα ταξί.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης