Μυστικά και tips για αξέχαστες BBQ βραδιές αυτό το καλοκαίρι
07.08.2023
10:41
Ο καιρός έφτιαξε και οι παρέες μαζεύονται για μπάρμπεκιου, δροσερές μπίρες, χαλαρή διάθεση και απολαυστικές συναντήσεις!
Sponsored Content
Τα καλοκαιρινά barbeque είναι μία αγαπημένη συνήθεια, μια ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστες ώρες με την παρέα και την οικογένειά μας, ψήνοντας και γελώντας. Παίρνουμε spare ribs, μπριζόλες, μπιφτέκια, λουκάνικα, μπουτάκια κοτόπουλου ή ότι άλλο μας κάνει κέφι, σάλτσες για τα κρεατικά αλλά και σάλτσες για ντιπάκια γιατί όσο οι φωτιές ανάβουν θέλουμε να τσιμπολογάμε, δροσιστικά ποτά και μπίρες και ξεκινάμε.
Μια επίσκεψη στα καταστήματα Lidl θα μάς προμηθεύσει με όλα όσα χρειαζόμαστε, από ψησταριές και εργαλεία μέχρι θερμόμετρα και πρώτες ύλες. Τα κρεατικά στα Lidl από τις αποθήκες μέχρι τα ψυγεία των καταστημάτων μεταφέρονται σε σταθερή θερμοκρασία και απολαμβάνουν σε όλα τα στάδια τη φροντίδα που απαιτείται ώστε να διατηρούν την άριστη ποιότητά τους. Οι προσεκτικά επιλεγμένες σάλτσες και οι μουστάρδες θα απογειώσουν την γευστική εμπειρία, και όσο για τη φρεσκάδα των λαχανικών που θα συνοδεύσουν τα ψητά μας είναι δεδομένη, αφού καταφθάνουν καθημερινά στα καταστήματα Lidl, και προέρχονται κατά 85% από επιλεγμένους Έλληνες προμηθευτές.
Τα μυστικά για εγγυημένη νοστιμιά
Για να έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε στο ψήσιμο, φροντίζουμε πρώτα από όλα να έχουμε μια αξιόπιστη ψησταριά, ηλεκτρική, με κάρβουνα ή υγραερίου τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Ακόμη θα χρειαστούμε λαβίδα για να γυρίζουμε το κρέας χωρίς να το τρυπάμε, πιρούνα για να το βγάλουμε από την ψησταριά, σπάτουλα για τα μπιφτέκια, διπλή σχάρα ψησίματος για τα μικρά κομμάτια και τα λαχανικά, και πινέλο για να αλείφουμε το κρέας με λάδι ή μαρινάδα κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Δεν ξεχνάμε το μαρινάρισμα που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και μαλακό, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη γεύση του και το αρωματίζει. Υπάρχουν πολλές συνταγές για μαρινάδες. Η δική μας πρόταση είναι να βάλουμε από το προηγούμενη βράδυ τα κόκκινα κρέατα σε πιατέλα με λάδι, κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, και χυμό από λεμόνι. Το χοιρινό θα το μαρινάρουμε για 2 με 3 ώρες μέσα σε μπίρα, ενώ το κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι. Θα αλατίσουμε το κρέας στο τέλος του ψησίματος για να μην χάσει τους χυμούς του. Τα αρωματικά και τα μπαχαρικά θα τα προσθέσουμε στο κρέας μετά το ψήσιμο, διότι διαφορετικά θα καούν και θα πικρίσουν. Για έξτρα γεύση στα χοιρινά παϊδάκια, θα τα αλείψουμε με σάλτσα bbq πριν από το τέλος του ψησίματος, ώστε να καραμελώνουν υπέροχα. Στο τέλος, αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, τα αφήνουμε όλα να «ξεκουραστούν» για μερικά λεπτά.
Τα απαραίτητα συνοδευτικά
Από εκεί και μετά ετοιμάζουμε σαλάτες και ορεκτικά για όλα τα γούστα. Στο Μανάβικο των καταστημάτων Lidl θα βρούμε ολόφρεσκα προϊόντα για να ετοιμάσουμε ότι θέλουμε. Μια καλή ιδέα είναι να ψήσουμε λαχανικά στη σχάρα, δηλαδή πράσινες και κόκκινες πιπεριές, καλαμπόκι, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, που αφού ψηθούν, θα τα περιχύσουμε με λίγο μπαλσάμικο και ελάχιστο αλάτι.
Θα φτιάξουμε σαλάτες με πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς, χωριάτικες, πλούσιες και δροσερές οσπριοσαλάτες με κρεμμύδι, ντομάτα και αγγούρι, ταμπουλέ, και γευστικές πατατοσαλάτες, και θα φροντίσουμε για πιτούλες, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκι και ελαφριά ντιπ. Βέβαια θα έχουμε μεριμνήσει για τις μπίρες και τα υπόλοιπα δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά που θα κρυώνουν στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Διάθεση, όρεξη και Lidl, για το σωστό summer feeling.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr