«Το καλό είναι για όλους»!

«Το καλό είναι για όλους»!

Πώς μία εταιρεία κάνει πράξη κάθε της δέσμευση για μια καλύτερη κοινωνία

Ανθρωπος_εργαζομενοι_1168x656px

Sponsored Content

Σε μια εποχή που είναι ήδη γεμάτη προκλήσεις, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προηγούμενη χρονιά κατά την οποία αντιμετωπίσαμε πολλές αντίξοες συνθήκες, όπως η μεγάλη ενεργειακή κρίση, οι ανατιμήσεις και ένας πόλεμος που ξέσπασε. Παρά τα δύσκολα δεδομένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος φρόντισε, για ακόμη μια φορά, να δημιουργήσει θετικό αποτύπωμα για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Προκειμένου να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τους συνανθρώπους και τον πλανήτη μας, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η εταιρεία αποτέλεσαν ένα παράθυρο ελπίδας και φροντίδας. Οι δράσεις της καταγράφονται και φέτος στην Έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022». Δράσεις φροντίδας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Γιατί, όπως λέει η ΑΒ Βασιλόπουλος «μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».
6I8A8268_AlfaBeta_Associates
Κλείσιμο
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από ένα πλάνο δράσεων και στρατηγικών συνεργασιών υλοποιεί προγράμματα που λαμβάνουν υπόψη κάθε έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και, την ίδια στιγμή, απαντούν και στα κριτήρια ESG.


Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη
Μια από τις θεμελιώδεις αξίες της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός αλλά έχει ίσες ευκαιρίες ένταξης. Έτσι, στο πλαίσιο ενεργειών Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης με επίκεντρο τις ευκαιρίες απασχόλησης, το 2022 πραγματοποίησε συνεργασίες με ΜΚΟ με στόχο να ενισχύσει τους πυλώνες «Ηλικία» και «Εθνικότητα». Ήδη, συνεργάζεται με 5 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) για να προσφέρει θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις δεξιότητες των υποψηφίων.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησε η συνεργασία με την Junior Achievement Greece για τη δημιουργία προγράμματος πρακτικής άσκησης υπό την αιγίδα της Unicef Ελλάδος. Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν οι νέοι και οι νέες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες/πρόσφυγες, να αποκτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης.
6I8A8443_AlfaBeta_Customer-Associate

Ασφάλεια στην εργασία
Η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία είναι προτεραιότητα για την ΑΒ Βασιλόπουλος, και γι΄ αυτό προωθεί μια πολιτική συνεχούς βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Η ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στον τομέα αυτό, αποτυπώνεται στην Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας, με ένα σύστημα το οποίο στηρίζεται στην πρόληψη, στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία και ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των εργαζομένων, αλλά και των συνεργατών της.


Η εκπαίδευση στην ΑΒ σε αριθμούς
Για μία ακόμη χρονιά η εταιρεία στηρίζει την ανάπτυξη των ανθρώπων της, προσφέροντάς τους ένα πολύτιμο εργαλείο: την εκπαίδευση! Συγκεκριμένα, το 2022 οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης έφτασαν τις 267.852 με τον μέσο όρο εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο / εργαζομένη να είναι 22,1 ώρες.


Ακαδημία Κουλτούρας
Η Ακαδημία Κουλτούρας έχει ως στόχο τη διάχυση της οργανωσιακής κουλτούρας της εταιρείας σε όλο τον οργανισμό μέσω ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Τα μαθήματα της Ακαδημίας Κουλτούρας αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πλάνου ένταξης των νέων εργαζομένων της. Το 2022, εκπαιδεύτηκαν οι 14.000 άνθρωποι της εταιρείας μέσω live webinars και e-Learning μαθημάτων, καταγράφοντας συνολικά 42.945 εκπαιδευτικές ώρες.
CVC_8022_AlfaBeta_Associate

Εκπαιδεύσεις για θέματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης
Εκατοντάδες εργαζόμενοι παρακολούθησαν την εκπαίδευση με θέματα «Ενίσχυση της Συμπερίληψης», «Αναπτύσσοντας το Αίσθημα του Ανήκειν», και γνώρισαν τις αποτελεσματικές πρακτικές για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητική ή οπτική αναπηρία μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης «Αγοραστική Εμπειρία για όλους».

Στα e-learning μαθήματα οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν τα ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα «Ασφαλής Εργασία στο Τμήμα μου», αλλά και εκπαιδεύσεις με θέμα την «Πυρασφάλεια» και την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Μυοσκελετικής Καταπόνησης», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Ταυτόχρονα, η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning συνεχίζει να αποτελεί για τους ανθρώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης των επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων τους.


Υγεία και Ευεξία
Η ολιστική προσέγγιση στον τομέα της σωματικής και ψυχικής υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους της εταιρείας. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από τη δημιουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης, Τηλεφωνικής γραμμής Διατροφικής Συμβουλευτικής, καθώς και Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης από την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο της ΑΒ.

Στην πλατφόρμα ολιστικής προσέγγισης για την υγεία και ευεξία οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν τις ενότητες διατροφικής και ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης. Στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα τα παιδιά έχουν μια αξέχαστη εμπειρία καλοκαιριού, γεμάτη ομαδικό πνεύμα.
ab_makedonia-21__1_

12η Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ
Για 12η χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος απέδειξε πως η αξία του εθελοντισμού, αλλά και της προσφοράς βρίσκεται διαχρονικά στο DNA της. Οι δράσεις της ημέρας Εθελοντισμού αγκαλιάζουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών και μοναδικών πράξεων φροντίδας, ενώ στο πλαίσιο της ημέρας εθελοντισμού 6.500 άνθρωποι της εταιρείας έδωσαν το παρών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, προσφέροντας μέσα από 235 δράσεις ανιδιοτελώς υπηρεσίες ή αγαθά τόσο για το περιβάλλον όσο και για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.


Το καλό είναι για όλους
Οι Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022 της ΑΒ Βασιλόπουλος την αναδεικνύουν ως υπεύθυνο εργοδότη αλλά και ως υπεύθυνο κοινωνικό εταίρο. Μέσα από μια σειρά ενεργειών τονίζονται οι έννοιες της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης, της εξέλιξης και της επιβράβευσης των εργαζομένων, τόσο σημαντικές για κάθε σύγχρονο εργασιακό χώρο που φροντίζει για το ανθρώπινο δυναμικό του.

Ταυτόχρονα, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται να αλλάξει συνήθειες για να κάνει το καλό σε όλους. Διότι η φιλοσοφία της εταιρείας λέει ότι το «καλό φαγητό» δεν είναι μόνο το νόστιμο φαγητό, αλλά το φαγητό που είναι καλό για όλους. Καλό για αυτούς που το απολαμβάνουν, για εκείνους που το φτιάχνουν, για το περιβάλλον και για το μέλλον όλων μας. Έτσι, υποστηρίζει ενέργειες για την εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, τη μείωση του πλαστικού και συνεχίζει σταθερά να ενώνει τις δυνάμεις της με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες της για να κληροδοτήσει ένα «καλύτερο αύριο» στις επόμενες γενιές.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πώς μπορούν να αλλάξουν οι ζωές των συνανθρώπων μας, μέσα από πράξεις που κάνουν τη διαφορά και φέρνουν ελπίδα.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη την Έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022» της ΑΒ Βασιλόπουλος.
photo_Για_κλεισιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης