Στο «σφυρί» συλλεκτικό αντικείμενο από τον γάμο του βασιλιά Παύλου με την Φρειδερίκη

Στο «σφυρί» συλλεκτικό αντικείμενο από τον γάμο του βασιλιά Παύλου με την Φρειδερίκη

Η πρόσκληση, η λίστα των καλεσμένων και το σχεδιάγραμα των καλεσμένων έχουν «διασωθεί» από το 1938 - Δείτε φωτογραφίες

freideriki-arthrou
Την ώρα που η συνέντευξη των δυο μεγαλύτερων γιων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, με άλλους να δηλώνουν σε μηνύματα τους ανοιχτά την συμπάθεια στην οικογένεια και άλλοι να βλέπουν με δόλιο μάτι την αγάπη τους για την Ελλάδα, άγνωστος σε διαδικτυακή πλατφόρμα έχει βγάλει προς πώληση για 7.500 ευρώ το τελετουργικού του γάμου του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης στην Αθήνα το 1938.

Η μπροσούρα μοιράστηκε στους υψηλούς καλεσμένους και μέσα στις εννέα σελίδες της, περιγράφονται όλα όσα είχαν προγραμματιστεί να συμβούν τόσο στην γαμήλια τελετή στην Μητρόπολη Αθηνών όσο και αργότερα στην δεξίωση, που παραχωρήθηκε στα παλιά ανάκτορα.

Στο εξώφυλλο αναφέρεται η ημερομηνία του γάμου 9 Ιανουαρίου 1938 και ώρα 10:30, ενώ σε άλλη πρόσκληση το όνομα του καλεσμένου της εποχής που ήταν ο Γεώργιος Φωτεινός πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου:
freideriki7
Κλείσιμο


«Επί τοις γάμοις της αυτού Βασιλικής Υψηλότητος του διαδόχου του Ελληνικού Θρόνου Βασιλόπαιδος Παύλου μετά της αυτής Βασιλικής Υψηλότητος της Πριγκιπίσσης του Φρειδερίκης – Λουίζης του Ανόβερο».
freideriki

Στην πρώτη σελίδα οι συντάκτες του γαμήλιου φυλλαδίου αναφέρονται στους υψηλούς καλεσμένους, αλλά και στους 20 κανονιοβολισμούς που είχαν προγραμματιστεί να ακουστούν για την έναρξη της βασιλικής πομπής που ξεκίνησε από τα Ανάκτορα.

freideriki1
freideriki2
freideriki3
freideriki4


Η πομπή ακολούθησε την διαδρομή Ηρώδου Αττικού, Λεωφ Βασιλίσσης Σοφίας, Γεωργίου Α’, πλατείας Συντάγματος, Ερμού, Ευαγγελιστρίας κι από εκεί στην Μητρόπολη.

Ο τελετάρχης της εποχής είχε φροντίσει ανάμεσα στις σελίδες να υπάρχει ακόμα και το ακριβές σημείο μέσα στην εκκλησία, όπου θα κάθονταν ο κάθε καλεσμένος με ειδικό σχεδιάγραμμα του εσωτερικού χώρου του ναού.

freideriki5
freideriki6
freideriki8


Σύμφωνα με τον άγνωστο πωλητή της διαδικτυακής πλατφόρμας η μπροσούρα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί εξαιτίας της ιστορικότητας του μουσειακό αντικείμενο. Η τιμή ανέρχεται στις 7.500 ευρώ με τον ίδιο να αναφέρει πως θα δεχτεί προτάσεις από το ποσό αυτό και πάνω και όχι κάτω.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόεδρος της Βουλής ξανά ο Τασούλας με 249 ψήφους - «Κανείς να μην γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας»

Άγνωστες ιστορίες με τον Χρήστο Λαμπράκη: Οι έφοδοι, τα πάθη του και ο «σασμός» με τα σουτζουκάκια

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης