Οι πρώτες ανακοινώσεις για την Παιδεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή

Οι πρώτες ανακοινώσεις για την Παιδεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή

Τον κυβερνητικό προγραμματισμό θα εξειδικεύσει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στη Βουλή

MITSOTAKIS-VOULI
Τους βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας για την επόμενη τετραετία, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη γενική ομιλία του στη Βουλή σήμερα στις 17.00 μμ.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινώσει τι προγραμματίζεται στη διάρκεια της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης σχετικά με την ψηφιοποίηση του Υπουργείου Παιδείας, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και τις αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ).

Το γενικό κυβερνητικό προγραμματισμό αναμένεται να εξειδικεύσει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το esos.gr αναμένεται να περιγράψει το επικείμενο νομοθετικό έργο, το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθούν οι αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών και των μελών ΔΕΠ. Επίσης, πρόκειται να αναφερθεί στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και στο πώς θα διαμορφωθεί ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης. Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει και το πώς θα επεκταθεί το διευρυμένο ωράριο στο Δημοτικό αλλά και τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Θα μιλήσει, επίσης, για την ελεύθερη επιλογή των γονέων της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών, για την ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και την αναβάθμιση Επαγγελματικών Λυκείων. Τέλος, αναμένεται να τοποθετηθεί στα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καμμένος θυμήθηκε το 2015: Τι είπε για το δημοψήφισμα και τη 17ωρη διαπραγμάτευση του Τσίπρα - Δείτε βίντεο

«Η εγγονή μου φέρνει κοριτσάκια στο σπίτι και εγώ τα χαϊδεύω» έλεγε στους φίλους του ο 85χρονος στον Ίλιον

«Όλοι ήταν σε υστερία, σούπερ ήρωας ο πιλότος» - Οι δραματικές στιγμές στην πτήση από Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης