Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Η πυρκαγιά καίει μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ - Αναμένεται να σηκωθούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη

fire-m3
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το το βράδυ της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν όλο το βράδυ, χωρίς να καταφέρουν να την περιορίσουν.  

Η φωτιά βρίσκεται σε καθαρά δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο στο Μηλάκι μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Αν και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαΐδίτης δήλωσε στο evima.gr, πως υπήρχε πιθανότητα εκκένωσης του χωριού Πράσινο, η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική παρότι καίει στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία Πρασίνου και λόγω του δύσβατου σημείου ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν πολύ μακριά από οικίες και δεν υπήρξε σκέψη για εκκένωση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν ξεπέρασαν τα 3 μποφόρ, ενώ αναμένεται το πρώτο φως του ήλιου για να σηκωθούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Στο σημείο  αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα. 

Κλείσιμο
Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν μέσα στη νύχτα και πλέον επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Λόγω της νύχτας στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος. Παράλληλα στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου



Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος,  ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Νίκος Μαστροκώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20:00 με λίγο καπνό, ξαφνικά ξεπήδησαν μικρές φλόγες. Ελπίζαμε σε άμεση κατάσβεση, αλλά δεν...

Posted by Μαίρη Μπιμπή on Thursday, July 6, 2023




4976495f-7273-4547-b30a-1593575da88d
fb07fd92-a1be-45cc-a843-a0ee6852f607



Πηγή: evima.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Μητσοτάκης: Αυξήσεις στο Δημόσιο από 1/1/2024 - Συνεχίζεται το Market Pass, καθιερώνεται Youth Pass 150 ευρώ

Ερέχθειο: Υπέργηρη Γαλλίδα επιστρέφει οικειοθελώς μαρμάρινο θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμό του

Καιρός: Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες - Πού έδειξε 38άρια το θερμόμετρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης