Συμπόσιο HIAS: «Γέφυρες στην Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Καινοτομία»

Συμπόσιο HIAS: «Γέφυρες στην Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Καινοτομία»

Με το ετήσιο συμπόσιο που ακολούθησε τα τριήμερα μαθήματα και το εργαστήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και τις εφαρμογές της ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για θέματα αιχμής, που διοργάνωσε
το Ελληνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών

new

Από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου, το Hellenic Institute of Advanced Studies (HIAS) διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα αιχμής. Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος φοιτητές, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες και επιχειρηματίες από διάφορους τομείς.


HIAS
Έναρξη και λήξη Συμποσίου: Αριστερά Πέτρος Κουμουτσάκος (Harvard), δεξιά Γιώργος Παππάς (Univ. of Pennsylvania)


Μάθημα Universal AI του HIAS 

Το μάθημα «Καθολικής Τεχνητής Νοημοσύνης/Universal AI», που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου στον «Δημόκριτο» παρακολούθησαν 400 φοιτητές από πολλά ελληνικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) σε διάφορους τομείς, όπως η μηχανολογία, οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η ιατρική και οι κοινωνικές επιστήμες. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στο κανάλι YouTube του HIAS https://www.youtube.com/@hellenic-ias/streams.

Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης «AI Frontiers and Interfaces» του HIAS

Κλείσιμο
Στις 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «AI Frontiers and Interfaces» του HIAS στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το εργαστήριο είχε ως στόχο να συγκεντρώσει κορυφαίους ερευνητές στην τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, από την Ελλάδα
και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έγινε σαφές ότι η ΤΝ όχι μόνο θα επηρεάσει πολλούς τομείς, αλλά θα αναδειχθεί και ως ένα νέο τεχνικό εργαλείο που θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ πολλών επιστημονικών κλάδων.

4
Πάνελ «Artificial Intelligence». Από αριστερά προς τα δεξιά: Λύδια Καβράκη (Rice Univ.), Δημήτρης Μπερτσιμάς (ΜΙΤ), Λεωνίδας Γκίμπας (Stanford), Ελένη Χατζή (ΕΤΗ Zurich), Σπύρος Ράπτης (Innoetics/Samsung), Ίων Ανδρουτσόπουλος (Οικονομικό Παν. Αθηνών).


2ο Συμπόσιο του HIAS

Η τελευταία εκδήλωση ήταν το 2ο Συμπόσιο του HIAS που έγινε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 7 Ιουλίου 2023 με θέμα «Γέφυρες στην Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Καινοτομία», που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 7 Ιουλίου. Το
συμπόσιο επικεντρώθηκε στη δημιουργία γεφυρών στην έρευνα, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα μεταξύ Ελλήνων καινοτόμων ερευνητών και της διασποράς. Το συμπόσιο εξέτασε επίσης τη δημιουργία γεφυρών στις εφαρμογές της ΤΝ.
Επιπλέον, ανέδειξε ως θέμα αιχμής τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον ναυτιλιακό τομέα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το HIAS κατάφερε να συγκεντρώσει ερευνητές από όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις αναδυόμενες προκλήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής Πέτρος Κουμουτσάκος, Πρόεδρος του
Διοικητικού Συμβουλίου του HIAS και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard. Προτάθηκαν πολλές χρήσιμες ιδέες από πάνω από 150 ενθουσιώδεις συμμετέχοντες, οι οποίες θα διαμορφώσουν το μέλλον του HIAS και των προσπαθειών του. Η επιτυχία όλων των εκδηλώσεων εδραίωσε περαιτέρω τη θέση του HIAS ως κέντρο επιστημονικών ανταλλαγών και διεπιστημονικών συνεργασιών.
Οι εκδηλώσεις του HIAS υποστηρίχθηκαν οργανωτικά και οικονομικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

5
Πάνελ «Bridges in Innovation». Από αριστερά προς τα δεξιά: Πέτρος Κουμουτσάκος (Harvard), Ντόρα Βαρβαρίγου (ΕΜΠ), Βασίλης Αντωνιάδης (Boston Consulting Group, SE Europe), Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας (Harvard Medical School/ΕΣΕΤΕΚ), Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold VC), Γιώργος Νούνεσης (Δημόκριτος).


Το Hellenic Institute of Advanced Studies (HIAS)

Το Hellenic Institute of Advanced Studies (HIAS) ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής διασποράς με σκοπό να χρησιμοποιήσει την επιστημονική γνώση προς όφελος της Ελλάδας και του κόσμου. Το HIAS αποσκοπεί στη δημιουργία γεφυρών και στη
λειτουργία ως ένα κέντρο για επιστημονικές ανταλλαγές ανάμεσα στην ελληνική διασπορά και τους ομοεθνείς της συναδέλφους στην Ελλάδα, προάγοντας την ανάπτυξη διεθνών, διεπιστημονικών συνεργασιών για προβλήματα που αφορούν την κοινωνία,
όπως η ενέργεια, η υγεία, η εκπαίδευση, η τεχνητή νοημοσύνη, το περιβάλλον, οι μεταφορές, η ναυτιλία, η αγροτοδιατροφή και η ανισότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HIAS, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://hellenic-ias.org/.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακτοπλοΐα: Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα εισιτήρια - «φωτιά»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιους στηρίζει η Ν.Δ. σε Περιφέρειες και Δήμους

Καιρός - Καύσωνας Κλέων: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Έως και 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης