Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά στην Εύβοια

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά στην Εύβοια

Βελτιωμένη η εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική - Καίγεται δασική έκταση με πυκνή βλάστηση, σε δύσβατη περιοχή έξω από τα Φύλλα Ευβοίας

fotia_evoia1
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά, στα Φύλλα Ευβοίας  (περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα), ενώ πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

Τις απογευματικές ώρες η φωτιά ήταν πλέον υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς να απειλεί το μοναστήρι ή οικισμούς.
Κλείσιμο
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο πατέρας Χριστοφόρος της Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά μίλησε στο evima.gr και δήλωσε: «Βλέπουμε τη φωτιά, είναι κοντά στο μοναστήρι μας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πυροσβεστική και φυσικά είμαστε σε ετοιμότητα. Πιστεύουμε ότι ο Αγιος Γεώργιος Αρμάς θα βοηθήσει να αποφευχθούν τα χειρότερα».


Ειδήσεις σήμερα:

Κουκουλοφόροι εκτέλεσαν Σκοπιανό επιχειρηματία με καζίνο σε θέρετρο της Χαλκιδικής

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 45χρονο που σκότωσε τον 50χρονο στην Θεσσαλονίκη

Χαμός στα social για την πρώην βουλευτή του Βαρουφάκη, Απατζίδη: «Κατεβαίνει» με πρώην υποψήφιο του Βελόπουλου - «Λογικά διάβασε επιστολές του Ιησού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης