Chimichanga στο Mexha: Το πιο λαχταριστό street food σε μία νόστιμη light εκδοχή που έχει γίνει δημοφιλής
26.07.2023
10:39
Ένα από τα signature πιάτα της tex-mex κουζίνας, έχει γίνει το πιο δημοφιλές πιάτο του casual dining εστιατορίου Mexha.
Sponsored Content
Τι καλύτερο μπορεί να υπάρχει όταν πεινάς από ένα αφράτο ζουμερό burrito που συνοδεύεται από ένα δροσιστικό, γευστικό κοκτέιλ; Η απάντηση είναι απλή: Ένα burrito πανέ με πάνκο που εξωτερικά έχει μια ακαταμάχητα τραγανή κρούστα και από μέσα έχει μια τρυφερή γέμιση με κρέας και τυριά που λιώνουν στο στόμα. Το chimichanga, ένα από τα πιο δημοφιλή street food στον κόσμο, εκτός από εθιστικό, έχει πίσω του και μια απίθανη ιστορία.
Ο Χάρης Βέντης, ο σεφ του Mexha και ένας εκ των τριών ιδρυτών του, δημιουργεί μια light και νόστιμη εκδοχή του κλασικού chimichanga, που έγινε πολύ δημοφιλής στόμα με στόμα, καθιερώνοντας το εν λόγω πιάτο ως ένα από τα signature πιάτα του αγαπημένου εστιατορίου.
Kαι νόστιμο και light: Από έναν σεφ που έχει πίσω του σπουδές ιατρικής
Στο Mexha μπορούμε να δοκιμάσουμε το περίφημο chimichanga σε δύο απολαυστικά πιάτα, με ζουμερό κοτόπουλο και με pulled beef, ένα ξεψαχνισμένο τρυφερό μοσχαράκι που θα σε κάνει να ερωτευθείς τη μεξικάνικη κουζίνα. Ο Χάρης Βέντης, έχοντας πίσω του σπουδές ιατρικής, έφερε στη γαστρονομία με την οποία ασχολήθηκε παθιασμένα, τις ιατρικές του γνώσεις αλλά και τον σεβασμό στον οργανισμό των ανθρώπων για τους οποίους μαγειρεύει. Έτσι, τα πιάτα που δημιουργεί, παρά το γεγονός ότι είναι εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη κουζίνα -μια σοφή, πληθωρική κουζίνα που όμως έχει κακοποιηθεί πολύ στις κατά τόπους εφαρμογές και παραλλαγές της- είναι ιδανικά ακόμα και για τους πιο δύσπιστους με την έθνικ γαστρονομία.
Το Mexha φημίζεται γιατί έσπασε δημιουργικά το κλισέ που θέλει τη μεξικάνικη κουζίνα βαριά. Από το εστιατόριο του Χάρη Βέντη φεύγει κανείς -έχοντας γευθεί mexican inspired πιάτα- νιώθοντας ανάλαφρος. Το μυστικό για μια light και νόστιμη μεξικάνικη κουζίνα που απευθύνεται σε όλους άφοβα, είναι τα αγνά υλικά, η σωστή χρήση της υψηλής θερμοκρασίας στην κουζίνα και φυσικά ένα ενσυνείδητο μαγείρεμα που συνδυάζει τη νοστιμιά με τη σωστή, υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με τον Χάρη Βέντη μπορούμε να τρώμε τα πάντα, χωρίς στερήσεις, φτάνει όλα να είναι μαγειρεμένα με τον σωστό τρόπο, χωρίς ζωικά λίπη, χωρίς συντηρητικά, προσθετικά γεύσης και λοιπά φθηνά τρικ για ζογκλέρ και μαθητευόμενους μάγους του junk food.
Στο Mexha μπορείτε να δοκιμάστε νόστιμα tacos με εξαιρετικής ποιότητας κρέας και χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού, burritos που ξεχειλίζουν από χυμούς (όπως το περίφημο chilli con carne που φτιάχνει ο Χάρης), δροσερές και υγιεινές σαλάτες με super foods και ολόφρεσκα λαχανικά, ζουμερό λιβανέζικο γύρο σε μια μεξικάνικη εκδοχή του με χοιρινό και τραγανές ταλιατέλες τορτίγιας, καταπληκτικές τριπλομαγειρεμένες πατάτες με μια κρούστα μπαχαρικών που περιχύνεται με μια δροσιστική σάλτσα και sour cream, χορταστικά fajitas και φυσικά τα διάσημα chimichanga του Μexha που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε τραπέζι.
Η απίθανη ιστορία πίσω από το θρυλικό chimichanga
Όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή, το chimichanga έγινε ο «ήρωας» της tex-mex γαστρονομίας κατά λάθος. Μια μικρή ατυχία στην κουζίνα έγινε η αφορμή για μια σούπερ γευστική... εφεύρεση που έγραψε Ιστορία. Όλα έγιναν στα roaring Twenties, στα χρόνια του Great Gatsby και του Φράνσις Σκοτ Φιτζέρλαντ, στην εποχή της Jazz και της ταχύτητας.
«Το chimichanga είναι ένα επιτυχημένο γαστρονομικό ατύχημα που συνέβη - κατά την επικρατέστερη εκδοχή τουλάχιστον - τη δεκαετία του '20, στο El Charro Cafe, στο Tucson της Arizona. Εκει, ο θρύλος λέει ότι η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Monica Flin, έριξε χωρίς να το θέλει ένα burrito μέσα σε καυτό λάδι. Από τον εκνευρισμό της, πήγε να πει μία μεξικάνικη βρισιά, αλλά επειδή ήταν μπροστά ένα μικρό παιδάκι, μπέρδεψε λίγο τα γράμματα της βρισιάς και φώναξε “chimichanga”. Αυτό το νόστιμο, πλην κλασικό, πιάτο της tex-mex κουζίνας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τηγανητό burrito, με διάφορες γεμίσεις και γαρνιτούρες», εξηγεί ο Χάρης Βέντης.
«Στο Mexha καταλήξαμε στην τελική εκδοχή του πιάτου μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς, με σκοπό να βγάλουμε το chimichanga νόστιμο και ανάλαφρο, να το τρως χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Φτιάξαμε μία διπλή χρυσαφένια πανατούρα, ώστε η κρούστα να είναι τραγανή, χωρίς να απορροφά το λάδι. Αφαιρέσαμε το ρύζι από τη γέμιση, φτιάξαμε μία χειροποίητη πίκλα λαχανικών, ώστε να δώσουμε μία ελαφρά οξύτητα και προσθέσαμε τυρί που λιώνει στο μαγείρεμα και γίνεται ένα με το κρέας, το κοτόπουλο ή το pulled beef. Το συνοδεύουμε με ένα δροσερό και αρωματικό ντιπ από mint sour cream και ένα chutney γλυκείας κόκκινης πιπεριάς. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή όταν οι πελάτες μάς λένε ότι φτιάχνουμε τα καλύτερα της Αθήνας», συμπληρώνει ο σεφ και ιδρυτής του εστιατορίου Mexha.
Happy End: Το γλυκό chimichanga του Mexha δεν είναι επιδόρπιο, είναι συναίσθημα
Εκτός από τα δύο κυρίως πιάτα με κοτόπουλο και pulled beef, υπάρχει στο Mexha και μια γλυκιά εκδοχή του chimichanga που προκαλεί ρίγη γευστικής ηδονής. Για τους αθεράπευτους chocoholic το burrito με παγωτό και σοκολάτα είναι από μόνο του ένας λόγος για να έρθουν (και να ξαναέρθουν) στο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.
«Το γλυκό τσιμιτσάνγκα είναι ξεχωριστή περίπτωση, με πραλίνα σοκολάτας και παγωτό, αρωματισμένο με τόνκα, κάτι που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο εστιατόριο της Αθήνας», επισημαίνει ο Χάρης Βέντης.
Happy Hour με ακαταμάχητα 3 combos σε smart bugdet
Κάθε απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 17:00 έως τις 20:00, το Mexha γίνεται ο παράδεισος των after office drinks. Δημιουργώντας τρία απολαυστικά combos με έξυπνη τιμή προσφέρει στους πελάτες που θέλουν να κάνουν upgrade στη μέρα τους μετά το γραφείο, ένα δημοφιλές πιάτο μαζί με ένα κοκτέιλ με -20% στην αρχική τους τιμή. Έτσι, στο smart menu του Happy Hour Combos by Mexha βρίσκουμε τις εξής επιλογές: Burrito chilli con carne και Margarita. Chicken Fajitas και Orange Daquiri. Chicken Quesadillas και Gin Smash.
Info: Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188
facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant
Online παραγγελίες για delivery: e-food.gr | wolt.com
Όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή, το chimichanga έγινε ο «ήρωας» της tex-mex γαστρονομίας κατά λάθος. Μια μικρή ατυχία στην κουζίνα έγινε η αφορμή για μια σούπερ γευστική... εφεύρεση που έγραψε Ιστορία. Όλα έγιναν στα roaring Twenties, στα χρόνια του Great Gatsby και του Φράνσις Σκοτ Φιτζέρλαντ, στην εποχή της Jazz και της ταχύτητας.
«Το chimichanga είναι ένα επιτυχημένο γαστρονομικό ατύχημα που συνέβη - κατά την επικρατέστερη εκδοχή τουλάχιστον - τη δεκαετία του '20, στο El Charro Cafe, στο Tucson της Arizona. Εκει, ο θρύλος λέει ότι η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Monica Flin, έριξε χωρίς να το θέλει ένα burrito μέσα σε καυτό λάδι. Από τον εκνευρισμό της, πήγε να πει μία μεξικάνικη βρισιά, αλλά επειδή ήταν μπροστά ένα μικρό παιδάκι, μπέρδεψε λίγο τα γράμματα της βρισιάς και φώναξε “chimichanga”. Αυτό το νόστιμο, πλην κλασικό, πιάτο της tex-mex κουζίνας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τηγανητό burrito, με διάφορες γεμίσεις και γαρνιτούρες», εξηγεί ο Χάρης Βέντης.
«Στο Mexha καταλήξαμε στην τελική εκδοχή του πιάτου μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς, με σκοπό να βγάλουμε το chimichanga νόστιμο και ανάλαφρο, να το τρως χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Φτιάξαμε μία διπλή χρυσαφένια πανατούρα, ώστε η κρούστα να είναι τραγανή, χωρίς να απορροφά το λάδι. Αφαιρέσαμε το ρύζι από τη γέμιση, φτιάξαμε μία χειροποίητη πίκλα λαχανικών, ώστε να δώσουμε μία ελαφρά οξύτητα και προσθέσαμε τυρί που λιώνει στο μαγείρεμα και γίνεται ένα με το κρέας, το κοτόπουλο ή το pulled beef. Το συνοδεύουμε με ένα δροσερό και αρωματικό ντιπ από mint sour cream και ένα chutney γλυκείας κόκκινης πιπεριάς. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή όταν οι πελάτες μάς λένε ότι φτιάχνουμε τα καλύτερα της Αθήνας», συμπληρώνει ο σεφ και ιδρυτής του εστιατορίου Mexha.
Happy End: Το γλυκό chimichanga του Mexha δεν είναι επιδόρπιο, είναι συναίσθημα
Εκτός από τα δύο κυρίως πιάτα με κοτόπουλο και pulled beef, υπάρχει στο Mexha και μια γλυκιά εκδοχή του chimichanga που προκαλεί ρίγη γευστικής ηδονής. Για τους αθεράπευτους chocoholic το burrito με παγωτό και σοκολάτα είναι από μόνο του ένας λόγος για να έρθουν (και να ξαναέρθουν) στο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.
«Το γλυκό τσιμιτσάνγκα είναι ξεχωριστή περίπτωση, με πραλίνα σοκολάτας και παγωτό, αρωματισμένο με τόνκα, κάτι που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο εστιατόριο της Αθήνας», επισημαίνει ο Χάρης Βέντης.
Happy Hour με ακαταμάχητα 3 combos σε smart bugdet
Κάθε απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 17:00 έως τις 20:00, το Mexha γίνεται ο παράδεισος των after office drinks. Δημιουργώντας τρία απολαυστικά combos με έξυπνη τιμή προσφέρει στους πελάτες που θέλουν να κάνουν upgrade στη μέρα τους μετά το γραφείο, ένα δημοφιλές πιάτο μαζί με ένα κοκτέιλ με -20% στην αρχική τους τιμή. Έτσι, στο smart menu του Happy Hour Combos by Mexha βρίσκουμε τις εξής επιλογές: Burrito chilli con carne και Margarita. Chicken Fajitas και Orange Daquiri. Chicken Quesadillas και Gin Smash.
Info: Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188
facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant
Online παραγγελίες για delivery: e-food.gr | wolt.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr