Φωτιές: Κάηκαν σπίτια σε Ροδόπη και Καβάλα - Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες - Έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις εκκένωσης

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας θα περάσουν οι κάτοικοι σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη και Καβάλα, με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Λίγο νωρίτερα, δε, ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο χωριό Άβαντας. Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να μπαίνει στην κοινότητα και να απειλεί τα σπίτια και τις περιουσίες τους και φοβούνται τα χειρότερα.


Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης μαίνεται, ακριβώς πάνω από το χωριό ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά μπήκε μέσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Το πύρινο μέτωπο έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και εθελοντών παραμένουν στη μάχη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τη φωτιά και να σώσουν περιουσίες.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά του Δήμου Νέστου από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Διαλεκτό Καβάλας. Η φωτιά μαίνεται από τις 14:00 το μεσημέρι σε μια περιοχή 30 χιλιόμετρα από την Καβάλα.




Ειδήσεις σήμερα:

Στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Απαγόρευση πρόσβαση σε ορεινούς όγκους σε περιοχές υψηλού κινδύνου ως την Τετάρτη αποφάσισε η διυπουργική

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Σώστη Ροδόπης - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr