Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα του 112 στον Λόφο Κυρίλλου για εκκένωση προς Μάνδρα

Κάηκαν αποθήκες και εργοστάσια - Κλειστή η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχαιρένουν το έργο των  πυροσβεστών.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 17.00 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Λόφος Κυρίλλου με κατεύθυνη τη Μάνδρα.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, κοντά στη βιομηχανική περιοχή.

Νωρίτερα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των καπνών που κατευθύνονταν στην περιοχή τους.
 

Δείτε live update: Λεπτό προς λεπτό η μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή ενώ απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα τα των σπιτιών τους καθώς καίγονται λάστιχα δημιουργώντας ιδιαίτερα αποπνικτικές συνθήκες.


Κλειστή η Αττική Οδός

Κλειστή παραμένει η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα.



Κάηκαν αποθήκες και εργοστάσια

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια. 

Δείτε το στιγμιότυπο που καίγεται εργοστάσιο:



O αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν και πολλά απορρίματα. Ενώ, όπως είπε εικάζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από στρώματα και καλώδια. 

   


Δείτε φωτογραφίες:





Αρτοποιός: «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο»

Για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες φωτιά και ότι σχεδόν καθημερινά η Πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.






Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Εκτός πραγματικότητας» ο ΟΗΕ για το επεισόδιο της Παρασκευής στην Πύλα

Στάχτη έγιναν 6.500 στρέμματα στην Εύβοια - Έπεσαν οι άνεμοι, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές


Δυσμενείς οι συνθήκες μέχρι και το βράδυ στην περιοχή της Φυλής, λέει το meteo - Πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr