Κακοκαιρία «Daniel»: Άντρες της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Λιμενικού δίνουν τρόφιμα και νερά στους κατοίκους του Παλαμά

Τα 8 στελέχη της ΕΟΕΠ που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας ψάχνουν με φακούς για εγκλωβισμένους - 40 διασώσεις από βατραχανθρώπους στην Αγία Τριάδα

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας βρίσκονται από χθες μέλη της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ) του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν στους απεγκλωβισμούς και στην παροχή τροφίμων, πόσιμου νερού και φαρμάκων σε ανθρώπους που έχουν παραμείνει στα σπίτια τους μετά τη θεομηνία.

Στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, τα οκτώ στελέχη της επίλεκτης ομάδας έχουν φτάσει με τον ειδικό εξοπλισμό τους στον «πνιγμένο» από τα λασπόνερα Παλαμά Καρδίτσας. Εκεί, πήγαν πόρτα - πόρτα στα σπίτια του χωριού, ρωτούσαν τους κατοίκους αν ήταν καλά στην υγεία τους και αν χρειάζονταν κάποια βοήθεια, παρέχοντας ταυτόχρονα νερά, τρόφιμα και φάρμακα.



Παράλληλα, φώναζαν για να διαπιστώσουν αν κάποια άτομα ήταν εγκλωβισμένα, ώστε να τα διασώσουν, ενώ όταν το σκοτάδι είχε πέσει, συνέχισαν τις αναζητήσεις τους με φακούς.





Παράλληλα, δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (MYA) με δύο πνευστά πλωτά τύπου «Zodiac» επιχειρούν, επίσης, από χθες στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας. Συνολικά, την Πέμπτη απεγκλωβίστηκαν σε 4 επιχειρήσεις 5 άτομα. Σήμερα από τη ΜΥΑ έχουν ήδη απεγκλωβιστεί 35 ακόμα άτομα, σε δυσπρόσιτα σημεία που προσεγγίζουν μόνο οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.




Ειδήσεις σήμερα:

Προς αναβολή μίας εβδομάδας το άνοιγμα των σχολείων στις πληγείσες περιοχές

«Ήμουν στο πόστο μου» - Τι υποστήριξε ο λιμενικός που είχε υπηρεσία το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Αντώνης στο «Blue Horizon»


Μητσοτάκης από πληγείσες περιοχές: Έχω στείλει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη στήριξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr