Κακοκαιρία Daniel - Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου Καρδίτσας: «Είδαμε νεκρούς στο δρόμο»

Κακοκαιρία Daniel - Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου Καρδίτσας: «Είδαμε νεκρούς στο δρόμο»

Δραματική η κατάσταση στη Μαραθέα Καρδίτσας, η οποία παραμένει πλημμυρισμένη 

karditsa_3
«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο», οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Καρδίτσας που χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία

Στη Μαραθέα Καρδίτσας, η οποία παραμένει πλημμυρισμένη με τους κατοίκους που έχουν απομείνει να παραμένουν στις σκεπές των σπιτιών τους, οι μαρτυρίες σοκάρουν.

Κλείσιμο

«Πενήντα άτομα είμαστε στο σπίτι μου, δεν έχει έρθει κανείς να μας φέρει νερό. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μία με βρέφος», λέει μιλώντας στο MEGA, ο Πολύβιος Πολύζος.

«Γιαγιά επιπλέει νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού» - Συγκλονιστική περιγραφή κατοίκου του Παλαμά

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία κατοίκου από τον Παλαμά Καρδίτσας, για ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

«Γιαγιά είναι πνιγμένη μέσα στο σπίτι της... Επιπλέει μέσα στην κουζινα... Πέντε σπίτια παρακάτω από το δικό μας. Έχουε ενημερώσει τις αρχές, μας είπαν πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς»
ανέφερε, με την περιγραφή του να είναι ανατριχιαστική. «Στην οικογένεια υπήρχαν μωράκια που έπρεπε να σωθούν. Η γιαγιά δεν πρόλαβε...» πρόσθεσε.  «Για εμάς ξεκινάει τώρα ο Γολγοθάς, οι ζημιές είναι τεράστιες»

Ο κάτοικος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που ζουν τις τελευταίες μέρες όσοι ζουν στην περιοχή του Παλαμά και είπε ότι πριν από λίγη ώρα μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvdglrvnawih)


Οπως είπε, το έμαθε από τους συγγενείς της, ενώ επανέλαβε την έκκληση για νερό και τρόφιμα, για όσο διάστημα δεν είναι εφικτός ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων.

«Μέχρι χθες το βράδυ άνθρωποι ήταν πάνω στις σκεπές. Το νερό έφτασε στα δύο μέτρα, σε νεόδμητα σπίτια. Τώρα πέφτει κάπως η στάθμη του νερού. Άργησε να έρθει βοήθεια» είπε μια άλλη κάτοικος. 

Δείτε βίντεο με κατοίκους από τον Άγιο Δημήτριο Καρδίτσας να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη ανάγκης με άλογα

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται στους δρόμους της Καρδίτσας, μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel, που έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα.

Κι ενώ τα φουσκωτά και οι βάρκες έχουν βγει σε αρκετές περιοχές, στον Άγιο Δημήτριο καταγράφηκαν κάτοικοι να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με άλογα, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρουν προμήθειες. Όπως μετέδωσε το Star, τέσσερις κάτοικοι από τον πλημμυρισμένο Βλοχό πήγαν στον Άγιο Δημήτριο και αγόρασαν τρόφιμα, ψωμί, γάλα, χαρτοπετσέτες και μπιτόνια με βενζίνη.

Η κίνησή τους έρχεται κατόπιν πρωτοβουλίας των κατοίκων, με τους τέσσερις άντρες που μετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς να κάνουν λόγο για πλήρη απουσία της περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στον Βλοχό, όπου εδώ και τέσσερις ημέρες, οι κάτοικοι βοηθούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvdjnuey3cmx)


«Κανείς δεν ήρθε. Όσο τον είδες κι εσύ, τον είδαμε κι εμείς» απάντησε ένας από τους τέσσερις άντρες, όταν ρωτήθηκε αν τους επισκέφθηκε κάποιος από την περιφέρεια. «Ήρθαν να πάρουν τον κόσμο που ήταν έξω όλη νύχτα. Γυναίκες, παιδιά, γέροι και οι υπόλοιποι μείναμε», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για υπερχείλιση του Πηνειού: Στα 9 μέτρα η στάθμη του, έσπασαν φράγματα, εκκενώθηκαν χωριά

Αγωνία για τους αγνοούμενους και τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες του θεσσαλικού κάμπου

«Τον πνίξατε τον άνθρωπο - Πού είναι ο καπετάνιος;» Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδας του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης