Κακοκαιρία Daniel - Δήμαρχος Λάρισας: Στα 10 μέτρα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού

Μήνυμα «112» για τον Ιπποκράτη μετά τη Γιάννουλη και τον Άγιο Θωμά - Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Αγωνία επικρατεί για πολλές περιοχές της Λάρισας, καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Απόστολο Καλογιάννη, η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει τα 10 μέτρα.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πλημμυρίσει η πόλη, ο δήμαρχος τόνισε στον ΣΚΑΙ:

«Εχουμε εκκενώσει τρία χωριά στην είσοδο του Πηνειού και τρία στην έξοδο, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά και εργατικές κατοικίες στη συνοικία του Αγίου Θωμά. Αν δεν καταφέρουμε να κόψουμε τις ροές του νερού την επόμενη ώρα, θα πάμε σε εκκένωση της οικίας του Ιπποκράτη. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη και κυρίως οι παρακείμενες συνοικίες».

Απαντώντας στο αν έχει ξαναδεί τέτοια φαινόμενα στην πόλη, ο κ. Καλογιάννης είπε: «Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι ασύλληπτο. Ποτέ στην ιστορία της πόλης. Το 1881 είχε τέτοια πλημμύρα με 15.000 κατοίκους, όχι με 200.000».

Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι της Λάρισας και των γύρω περιοχών, με το «φούσκωμα» και την υπερχείλιση του Πηνειού σε διάφορα σημεία του. Από χθες το βράδυ, οι τοπικές αρχές δίνουν αγώνα στο Φράγμα Γυρτώνης για να αποσυμφορήσουν τον ποταμό, ωστόσο ο κίνδυνος για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τη Γιάννουλη και τον Άγιο Θωμά, μήνυμα για να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους, κινούμενοι προς το Αλκαζάρ και το κέντρο της Λάρισας, εστάλη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτης.

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Ιπποκράτη Λάρισας απομακρυνθείτε προς Αλκαζάρ & Κέντρο Πόλης λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Μήνυμα από το «112» στον Ιπποκράτη Λάρισας - «Απομακρυνθείτε προς το κέντρο της πόλης»

Κακοκαιρία Daniel - Μαγνησία: Η καταστροφή στη Μηλίνα Πηλίου μέσα από 20 φωτογραφίες

Δολοφονία στο Blue Horizon: Τι αναφέρει το Ημερολόγιο Συμβάντων του Λιμενικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr