Λάρισα: Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί - Μέχρι τους πρώτους ορόφους πολυκατοικιών τα λασπόνερα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές στη Λάρισα - Οι εθελοντές διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με βάρκες

Δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας με αρκετές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και τα λασπόνερα να έχουν μπει σε οικίες.

Στην περιοχή του Αγίου Θωμά, το ύψος του νερού έχει φτάσει έως και τους πρώτους ορόφους πολυκατοικιων, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να αποχωρήσουν με τις βάρκες των εθελοντών διασωστων και τη βοήθεια των πυροσβεστων, καθώς είναι δύσκολο να παραμείνουν στα σπίτια τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς τη δυνατότητα να βγουν από αυτά με διαφορετικό τρόπο.

Όπως και στην περιοχή του Αγίου Θωμά, έτσι και στις Εργατικές Κατοικίες Γιαννουλη, οι εθελοντές διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, καθώς οι διασώσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτα.


Το ύψος του νερού στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, φτάνει σε ορισμένα σημεία έως και τα τρία μέτρα, ενώ πολλά είναι τα αυτοκίνητα που έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα λασπονερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στον ΣΚΑΙ η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στο χωριό Πηνειάδα, που έχει πλημμυρίσει.



Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πυρετός συσκέψεων και αποφάσεων για Μητσοτάκη - Τουλάχιστον 2 δισ. το κόστος από τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Τρομάζει η επόμενη μέρα σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα - Απειλεί τη Λάρισα ο Πηνειός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr