Κακοκαιρία Daniel: 6.764 οριστικές αιτήσεις στο arogi.gov.gr -Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο αποτεφρωτήριο ζώων

Αγαπηδάκη: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης αναπνευστικού από την αρχή των πλημμυρών στη Θεσσαλία - Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα για την κατάσταση στη Θεσσαλία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Στα 37 ανέροχνται τα νέα κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού και στα 36 τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Από την αρχή των πλημμύρων έχουν καταγραφεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης αναπνευστικού, τόνισε ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής λειτουργεί κανονικά και έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις 3.513 προσωρινές αιτήσεις, δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αιτήσεις έχουν υποβληθεί για την κάλυψη των οικοσκευών και των αναγκών ως 6.600 ευρώ, για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής υποδομής έως 10.000 ευρώ και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν έως 4.000 ευρώ. Αιτήσεις έχουν υποβληθεί και από όλες τις περιοχές και των πέντε νομών.

Δείτε την ενημέρωση 



Ταυτόχρονα προχωρά η αυτοψία των καταγραφών και έχουν γίνει 7.000 αυτοψίες σε όλους τους νομούς.

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση το αποτεφρωτήριο νεκρών ζώων στη Λάρισα

Θετικά νέα όσον αφορά την απομάκρυνση των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών ζώων από τον Θεσσαλικό Κάμπο, μετέφερε ο κ. Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από το Συντονιστικό.

Όπως εξήγησε, αποκαταστάθηκε η πρόσβαση και μπόρεσε να ανοίξει το αποτεφρωτήριο στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, το οποίο έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 10.000 νεκρών ζώων στο 10ωρο.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης έχουν δηλωθεί ως νεκρά 61.786 αιγοπρόβατα, 5.306 βοοειδή, 19.355 χοιρινά και 123.810 πτηνά. Αντίστοιχα, έχουν συλλεχθεί 27.436 αιγοπρόβατα, 10.103 χοιρινά, 44 βοοειδή και 25.400 πτηνά.


Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλός μεγιστάνας ζητά μαζικές απολύσεις για να... πάρουν το μάθημά τους οι «αλαζονικοί» εργαζόμενοι

Η απόλυτη τραγωδία στην ισοπεδωμένη από τις πλημμύρες Ντέρνα - Φόβοι για 20.000 νεκρούς


Κρήτη: Ο πρώτος χορός από τον γάμο του 41χρονου Κωστή με την 82χρονη Παρασκιώ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr